Dragoș Benea: Vor să fie numai ei în comisie pentru că pot anula voturi – VIDEO

  După eșecul primei ședințe de desemnare a vicepresedinților Consiliului Județean, liderul organizației județene PSD Bacău, europarlamentarul Dragoș Benea, a susținut o conferință de presă în care a explicat unde s-au împotmolit negocierile cu ALDE și PMP pentru crearea unei alianțe.

  PSD mai are nevoie de un singur vot pentru a obține majoritatea simplă, și a negociat cu mai multe partide pentru a obține susținerea.

  Dragoș Benea spune că negocierile cu ALDE s-au împotmolit la Maricica Cosa, pe care partidul o propune de fiecare dată când poate obține o funcție.

  Nici cu Pro România nu au fost negocieri fructoase, spune Dragoș Benea, din cauza că această formațiune l-a propus pe Cosmin Necula ca vicepreședinte la CJ, de care PSD s-a despărțit în 2019.

  “USR – PLUS s-au baricadat în spatele celui pe care-l numeau «inculpat» până la alegeri, dar azi au trei candidați, trei vagonete la trenul care trebuie să-l scoată vicepreședinte pe domnul Necula”, spune europarlamentarul Dragoș Benea.

  “PNL, în jurul căruia s-au strâns celelalte partide, afirma acum o lună – două că Necula trebuie să plece din Primăria Bacău pentru că e cel mai slab primar. Astăzi, toți îl văd pe Cosmin Necula în administrația locală, ca vicepresedinte al Consiliului Județean”, a mai spus Dragoș Benea. În ceea ce privește ședința de miercuri, europarlamentarul spune că s-au întâmplat lucruri inexplicabile din partea celor care clamau democrația și care au refuzat să primească în comisia de numărare a voturilor un membru PSD. Asta, deși, spune Dragoș Benea, în 2016, toate partidele au avut reprezentant în această comisie.

  “Au atins pragul de jos al ridicolului și penibilului; în șase ore de ședință nu s-a avansat cu nici un proiect”, mai spune acesta. “Își imaginează cineva că această comisie va merge în beci să numere voturile? Nu, le vor numără în fața noastră și a camerelor de luat vederi.

  Dar de ce vor să aibă reprezentanți numai ai lor în această comisie? Pentru că pot anula rapid 2-3 voturi cu pixul”, a explicat președintele PSD Bacău.  PUBLICITATE