20 aprilie 2024
ActualitateCondamnată pentru că a sustras bunuri de sub sechestru

O femeie din Bacău a fost trimisă în judecată, anul trecut, pentru infracțiunea de sustragere de sub sechestru.

Condamnată pentru că a sustras bunuri de sub sechestru

În 2013, între inculpată și H.C., pe de o parte, în calitate de asociat și administrator al unei firme, și A.A.L., a fost încheiat un angajament de plată prin care primele se obligau să plătească în 40 de rate lunare, celui de-al doilea, o sumă reprezentând datoriile societății. După numai un an, inculpata nu a mai plătit ratele la care s-a obligat, iar păgubitul s-a văzut nevoit să se adreseze unui executor pentru recuperarea banilor. Executorul judecătoresc a trimis somații de plată, dar inculpata tot nu și-a achitat datoria.

Așa că s-a trecut la executarea silită a acesteia. “Executorul judecătoresc A.N. împreună cu creditorul A.A.L. s-au deplasat la sediul SC … situat în mun. Bacău, pentru a institui măsura sechestrului asupra bunurilor mobile ale acestei societăți. În continuare executorul judecătoresc a instituit măsura sechestrului pe mai multe bunuri mobile, respectiv un laptop marca Fujitsu Siemens, un expresor de cafea, 7 măsuțe pentru copii din material PVC, 39 scaune pentru copii, un labirint modular cu două tunele prevăzut cu trambulină, cu scară, tobogan și punte, un cuptor electric pentru preparat pizza, cu două cuve de copt, 7 mascote de pluș, un tobogan gonflabil, 4 oglinzi deformatoare, 1 castel gonflabil, o piscină cu bile, o căsuță din plastic cu o cameră, un minitobogan din plastic, un minicoș de baschet, 41 pavele antitraumă, 2 coșuri de gunoi tip ciupercă și 4 mini dozatoare din plastic cu rezervor”, se arată în rechizitoriu.

O parte din bunurile sechestrate au dispărut



Bunurile au fost lăsate în custodia inculpatei, fiindu-i aduse la cunoștință obligațiile pe care le are în calitate de custode. Însă, în momentul în care executorul și creditorul s-au întors pentru a inventaria bunurile sechestrate în vederea valorificării acestora, au avut o mare surpriză.

Aceștia au constatat că o parte din bunurile sechestrate, respectiv un laptop marca Fujitsu Siemens, un expresor de cafea, un cuptor electric pentru preparat pizza, 4 oglinzi deformatoare, o căsuță din plastic cu o cameră, un minicoș de baschet, nu se mai găsesc în locul de depozitare. În urma administrării probatoriului, a rezultat că aceste bunuri au fost transportate de către inculpată la sediul societății administrate de soțul ei. Unele dintre bunuri au fost folosite de inculpată și de soțul acesteia în desfășurarea activității societății, spun procurorii. De asemenea, laptopul a fost folosit de inculpată, la domiciliul acesteia.

“Deși inculpata cunoștea situația juridică a bunurilor sechestrate având calitate de custode, s-a comportat, relativ la o parte din acestea, ca și cum ar fi în puterea sa de dispoziție și nu a autorității care a dispus măsura sechestrului”, acuză anchetatorii. Inculpata a refuzat să predea aceste bunuri executorului sau păgubitului, se mai arată în rechizitoriu.

Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Bacău, iar instanța a stabilit o pedeapsă de 9 luni închisoare, cu amânarea aplicării. Sentința poate fi contestată.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri