Sâmbata si duminica, la Sala de Atletism Bacau, se va derula Concursul pentru educatie, sanatate si prim ajutor „Sanitarii priceputi”, faza judeteana, editia 52.

„Concursul Sanitarii Priceputi este singurul concurs de acest gen care se desfasoara în scolile si liceele din România, bucurându-se de un interes deosebit din partea elevilor si cadrelor didactice”, spune Dan Marcel Babliuc, director Crucea Rosie Bacau.

Anul acesta, s-au inscris in competitie 12 licee si 23 de scoli generale, iar câstigatorii de pe primul loc de la sectiunea licee vor participa la faza nationala, organizata la Poiana Pinului, unde vor reprezenta judetul Bacau, la sfârsitul lunii iulie.

Conform Regulamentului Concursului, participantii au de sutinut proba teoretica si proba practica, unde vor fi demonstrate deprinderile si manevrele de prim ajutor. Sâmbata se vor intrece elevii de gimnaziua iar duminica cei de la liceu. Competitia incepe in fiecare zi la ora 9.00.

„Obiectivele pe care ni le propunem prin organizarea acestui eveniment sunt de însusire a cunostintelor despre acordarea corecta a primului ajutor de baza, dezvoltarea sentimentului solidaritatii umane fata de cei aflati în suferinta, notiuni privind adoptarea unui mod de viata sanatos, precum si însusirea cunostintelor despre Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie”
– Dan Marcel Babliuc – director Crucea Rosie BacauPUBLICITATE