În perioada 28-31 mai 2015  la Colegiul Naţional ,,August Treboniu Laurian” din Botosani s-a desfăşurat faza naţională a  concursului ,,Cultura şi civilizaţie în România”, competiţie ajunsă la cea de-a XVI-a ediţie.

Judeţul Bacău a fost reprezentat de un echipaj alcătuit din elevele Colegiului Tehnic ,,D. Ghika” din Comăneşti – Roxana Maria Amarii, Ionela Ciobanaşu, Laura Vasilica Magdan (clasa a XI a D) , îndrumate de prof. Elena Mihaela Prisacariu.

Proiecul de istorie prezentat în concurs a avut titlul ,,Oameni şi locuri – Familia Ghika Comăneşti”, echipajul clasându-se pe locul 12. Lucrarea realizată de elevele colegiului se înscrie într-un proiect de cercetare a istoriei locale, început în anul şcolar 2011-2012, proiect concretizat în editarea unor cd-uri care cuprind studii de istorie orală realizate de elevi, referitoare la istoria Comăneştiului şi la personalităţile marcante ale acestor locuri.

La această competiţie au participat peste 160 de elevi din 38 de judeţe. Concursul naţional este structurat pe 3 secţiuni, respectiv ,,Studiu privind particularităţi etnografice/etnologice şi lingvistice locale”, ,,Studiu privind mentalităţi culturale şi cercetare sociologică” şi ,,Monografii istorice locale”. Pe lângă concursul propriu- zis, elevii şi cadrele didactice prezente au participat la excursii în municipiul Botoşani, la Vorona şi Ipoteşti.

Concursul este  complex, constând în realizarea unei lucrări ştiinţifice şi a unui unui proiect de conservare. Este un concurs interdisciplinar, care reuneşte cunoştinţe şi informaţii de istorie, literatură română, geografie, religie şi ştiinţe socio-umane.
Prof. Prisacariu Elena Mihaela


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ