Bacaul gazduieste in aceste zile (pâna joi, 28 aprilie), Concursul National de Creativitate Digitala ExplorIT, ajuns la cea de-a sasea editie, o competitie organizata de elevii Colegiul National „Ferdinand I” Bacau, sub coordonarea profesorilor de la catedra de Informatica, respectiv Ana Intuneric, Cristina Ichim, Crina Muraru, Mihaela Catarau si Liliana Ursache.

Deschiderea oficiala a lucrarilor acestui proiect a avut loc ieri, de la ora 17.00, in Amfiteatrul Universitatii „George Bacovia”. Devenit deja o emblema a colegiului bacauan, ExplorIT este un concurs care se adreseaza elevilor de liceu (clasele IX- XII), care prezinta un interes deosebit pentru dezvoltarea de aplicatii informatice si materiale artistice vizuale, având ca scop crearea unui cadru in care competitivitatea in rândul tinerilor sa le sporeasca performantele si sa le stimuleze interesul.

Editia din acest an are tema Blackout si se desfasoara pe doua categorii, impartite in sapte sectiuni: IT – Web Development, Desktop Applications, eLearning, Mobile Apps si Media – Photo, Video, Digital Arts. Au fost depuse in concurs 100 de lucrari, dar in etapa finala s-au calificat 43 de elevi pasionati de fotografie, video sau IT, din judetele Bacau, Neamt, Teleorman, Iasi, Galati, Arad, Cluj, Prahova, Salaj, Hunedoara, Arges, Vrancea si municipiul Bucuresti.

PUBLICITATE

Acestia vor participa astazi, 26 aprilie, tot la universitatea bacauana, in diverse ateliere canalizate pe domeniile lor de interes si pe dezvoltare personala si interpersonala, sustinute de traineri specializati, iar miercuri, 27 aprilie, isi vor sustine proiectele, in salile de curs de la colegiul organizator, in fata comisiei. Joi, 28 aprilie, se va decide clasamentul pentru fiecare sectiune a concursului.

„In concurs sunt si 20 de elevi bacauani, iar juriul este format din 6 specialisti in IT si media, respectiv Anatol Prisacaru si Alexandru Buicescu, studenti la Informatica in Bucuresti, Bogdan Cazacu, Adi Bulboaca, fotograf de profesie, Stefan Schirliu, student in Iasi, si Cosmin Raveica, elev al Colegiului «Ferdinand»”, ne-a declarat elevul Sergiu Apostu, din clasa a X-a F, manager de proiect, unul dintre cei 25 de organizatori din Colegiul National „Ferdinand I” Bacau. Tot joi va fi si gala de premiere, de la ora 10.00. (Roxana Neagu)

Teodora Balas

„Este primul meu an in care ma ocup de organizarea acestui proiect. Noi suntem noua echipa, pentru ca de editiile anterioare s-au ocupat colegii nostri mai mari. Este un concurs important pentru mine, este proiectul pentru care am depus mult efort, caruia i-am dedicat foarte mult timp. Este si o mândrie pentru noi ca se desfasoara in Bacau, mai ales pentru ca, in primul rând comunitatea bacauana are de câstigat prin vizibilitatea pe care o ofera evenimentul.”
Teodora Balas, eleva in clasa a X-a E, Colegiul National „Ferdinand I”, organizator

„Este un concurs foarte important pentru concurenti pentru ca finalizeaza cunostintele lor in domeniul IT, le ofera ocazia sa-si verifice profunzimea cunostintelor si sa participe creativ la alte concursuri similare. Este o oferta aparte pentru ei. Sunt trei zile de concurs, ceea ce se intâmpla numai la olimpiadele nationale. Aparte sunt workshop-urile, organizate interactiv. O sa propun elevilor coordonatori sa scadem nivelul de vârsta pâna la clasa a VII-a, pentru ca e un câstig pentru toata lumea.”
prof. Ana Intuneric, Colegiul National „Ferdinand I”, cadru didactic coordonator


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ