14 iunie 2024
ActualitateConcurs de informatică organizat de Cercul "Programare cu răbdare"

Concurs de informatică organizat de Cercul “Programare cu răbdare”

Cercul de informatică „Programare cu răbdare” a continuat seria de activități în perioada ultimelor două săptămâni cu multe evenimente, pentru atragerea tinerilor băcăuani către domeniul IT, despre care știm că oferă locuri de muncă foarte bine plătite, chiar și în România.

Astfel, în week-end-ul trecut, elevii cercului au avut parte de întâlniri cu 7 tineri de succes din informatică, precum Tamio Vesa Nakajima, olimpic de aur al României, actualmente student la Oxford sau Bianca Tăzlăuanu, fostă bursieră la Google.

Marți, peste 100 de elevi oneșteni, dornici să afle mai multe din tainele informaticii, s-au întâlnit cu membrii cercului la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești, într-o activitate coordonată de profesorii Aliana Maria Ifrim, Daniela Piștea și Otilia Panfil.Tot marți seara, elevii au vizitat compania locală ISSCO, unde dl. Nick Vercruyssen le-a prezentat procesul prin care trece un proiect IT, precum și tipurile de sarcini și locuri de muncă ce pot fi într-o companie de gen.

Cei 30 de elevi aflați în vizită au fost încântați să vadă ce face un programator sau un specialist în asigurarea calității la locul său de muncă. Joi, domnii prof. univ. dr. Ștefan Andrei (Lamar University, Texas, SUA) și lect. dr. Bogdan Pătruț (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) se adresează elevilor din Buhuși, la o oră de informatică special organizată de Liceul „Ion Borcea” din localitate. Sâmbătă, 30 martie 2019, sunt prevăzute două activități în cadrul cercului: o întâlnire cu dl. prof. univ. dr. Adrian Atanasiu, pionier al învățământului de informatică din România, precum și un concurs de programare pentru începători.

Prezentarea „Raționament și logică în rezolvarea problemelor” se adresează tuturor elevilor pasionați de logică și are loc începând cu ora 10 în amfiteatrul „Solomon Marcus” al Colegiului Național „Ferdinand I”, iar concursul de informatică pe echipe are loc la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, începând cu ora 14.00.

Premiile sunt asigurate de agenția Vasile Alecsandri a Raiffeisen Bank, iar la concurs s-au înscris 10 echipe.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri