Vineri a fost ultima zi in care bacauanii care-si doresc o cariera in Politie au putut sa se inscrie la concursul organizat de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau pentru ocuparea a 105 posturi de agent de ordine publica, cu recrutare din sursa externa, iar curtea institutiei era plina, asa cum a fost toata saptamâna.

In total s-au inscris peste 950 de candidati, insa fiecare a putut alege un singur post, acestea fiind distribuite in mediul rural, acolo unde viitori agenti isi vor desfasura activitatea. Cea mai mare batalie se va da pe locurile disponibile la posturile de politie situate in apropierea municipiului Bacau, mai precis pe cele de la Letea Veche, Saucesti si Margineni. Mai putin râvnite sunt posturile de la Colonesti, Stanisesti sau Gura-Vaii unde sunt doar 5 candidati pe loc.

Pâna pe data de 15 aprilie se vor completa dosarele iar cei declarati „apt” medical si psihologic vor sustine probele de evaluarea performantei fizice, care constau in alergare de rezistenta si abdomene, iar pe 14 mai va avea loc testul scris. „Testul consta în 60 de întrebari, cu trei variante de raspuns, din care doar una este corecta. Fiecare raspuns corect va fi apreciat cu 0,15 puncte, iar la punctajul final se adauga un punct din oficiu, obtinându-se nota la testul scris.

Durata de rezolvare a testului este de trei ore, începând cu ora stabilita în graficul de concurs. Pentru a fi declarat «admis», candidatul trebuie sa obtina minimum nota 7,00”, a declarat inspector principal Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la IPJ Bacau. Nota finala reprezinta media notelor obtinute la proba de evaluarea performantei fizice si la testul scris.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Dar numai limba romana?!!! In 2006-2007 au dat inclusiv limbi straine si legislatie. Ca na, lumea era mai pregatita (cei care nu trebuiau sa intre) si pilele trebuiau sa aiba o marja de eroare. Nu reusesti la română, nu e nimic, punctăm în plus la legislație. Ce daca la sport nu termini rezistenta, nu e problema si asa nu te mai vezi cu sportul, te baga matusica care are o scoala de soferi si gata, nu te chinui. Acum cu noile angajări, tot pe acolo o sa se găsească. Cine are unchi, matusi etc intră, prostimea isi face speranțe desarte. Pacat ca printre asa zisii candidati, sunt oameni cu posibilitati net superioare care nu vor intra in detrimentul unor analfabeti dar cu alte “posibilitati”. Iar pt cetățenii orasului Bacău, sa fiti pregătiți când vă opresc unii din acestia, sa scoateți de o friptură, ca doar au salarii mici (din ciclul control la Nicolae Balcescu) si investiția trebuie recuperată.

  2. Nu o sa poti sa le ajungi la nas cand vor ocupa postul de garcea cu haina statului. E nevoie de prosti si comunistii cand au venit la putere pt a extermina intelectualitatea au luat toate cozile de topor dar care puneau in aplicare fara remuscare directivele de partid .
    Daca nu aveai nimic si tot se gasea ceva in neregula, dapai sa le spui acum ca n-au dreptate, sau ca au mintea odinita.

LĂSAȚI UN MESAJ