Concertul de caritate "Comuniuni spirituale" desfasurat in Biserica Bunavestire din Bacau / Foto Liviu Maftei

Un eveniment istoric s-a desfasurat marti seara in biserica din cartierul Bistrita-Lac. Pentru prima data, orchestra de camera a Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau a sustinut un concert intr-un lacas de cult ortodox.

Sub bagheta dirijorului Ovidiu Balan, ea a acompaniat pe tenorul preot Iulian Musat – parohul Bisericii Bunavestire – si pe sopranele Anastasia Buruian si Roxana Peticaru, alaturi de pianistii Mihaela Spiridon si Elvis Condrea. Concertul desfasurat sub titlul “Comuniuni spirituale” a cuprins lucrari lirice de Caccini, Haendel, Mozart, Schubert, Franck, Ceaikovski, Tosti, Puccini, Mascagni si Andrea Bocelli.

Un intermezzo special a fost asigurat de catre parintele arhidiacon Ciprian Ignat care a renuntat pentru o clipa la rolul de prezentator pentru a incânta audienta cu frânturi de muzica psaltica. Un moment emotionant s-a consumat la interpretarea piesei muzicale “Prayer” (Rugaciune – n.r.), compozitie a tenorului Andrea Bocelli, pe care artistii au dedicat-o victimelor incendiului din clubul bucurestean Colectiv.

PUBLICITATE

“Intre religie si muzica a existat, exista si va exista tot timpul o mare afinitate, o compatibilitate, pentru faptul ca amândoua corespund aspiratiilor idealiste ale spiritului uman” a subliniat parintele-tenor Iulian Musat in prezentarea sa. Donatiile strânse in cadrul acestui eveniment vor contribui la bunadesfasurare a activitatilor din cadrul Asezamântului social-filantropic “Sfintii Parinti Ioachim si Ana” din Itesti.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. SUPERB, AR TREBUI SA EXISTE MAI MULTE ACTIUNI DE GENUL ACESTA.NE-AR APROPIA MAI MULT DE CULTURA SI DE D-ZEU IN ACELASI TIMP.IN ACEST MEDIU DEVENIM MAI INTELEGATORI FATA DE APROAPELE NOSTRU SI INTELEGEM MAI BINE CATA NEVOIE AVEM UNUL DE ALTUL IN ORICE MOMENT AL VIETII.

LĂSAȚI UN MESAJ