18 mai 2024
CulturăConcert extraordinar de vioară și pian la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești

Concert extraordinar de vioară și pian la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești

Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești, în colaborare cu Primăria Municipiului, vă invită joi, 25 aprilie, ora 17:00, la un eveniment muzical de excepție. Stagiunea muzicală continuă cu un concert ce va fi susținut de două talente remarcabile: violonista Theodora Bălănică-Ciurezu și pianista Gina-Mihaela Pavel.

Theodora Bălănică-Ciurezu, violonistă cu o carieră impresionantă, și-a început studiile la Școala de Muzică din Câmpulung-Muscel, continuând apoi la Liceul de Muzică din Brașov și la Universitatea Transilvania din Brașov. A absolvit cu distincție atât licența în Interpretare Instrumentală, cât și masterul în Stil și Performanță în Interpretarea Instrumentală și Vocală. Îndrumată de profesori de renume, precum Valeriu Rogacev și Florin Ionescu-Galați, Theodora Bălănică-Ciurezu a obținut în decembrie 2023 titlul de doctor în muzică.

Gina-Mihaela Pavel, născută la Galați, este o pianistă cu o bogată experiență și studii de înaltă calitate. Absolventă a Liceului de Artă din Galați și a Universității de Arte „G. Enescu” din Iași, unde a urmat și cursurile de masterat în Stil și Interpretare la început de secol XXI, Gina-Mihaela Pavel a obținut în martie 2012 titlul de Doctor în muzică la aceeași universitate, fiind îndrumată de reputatul profesor Gheorghe Duțică.Evenimentul promite să ofere o experiență muzicală deosebită, în care cei doi artiști își vor demonstra virtuozitatea și pasiunea pentru muzică. Concertul va avea loc în sala de lectură a Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” din Onești și este deschis publicului larg. Intrarea este liberă.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri