Nouă posturi sunt desființate la Palatul Copiilor și la cluburile sportive școlare din Bacău și Onești, angajații fiind concediați în aceste zile pentru că Inspectoratul Școlar vrea să-și facă un Centru de Excelență în plină pandemie.

Inspectoratul Școlar spune că este nevoit să ia aceste măsuri deoarece s-a schimbat ordonanța privind organizarea și funcționarea Centrelor de Excelență. Pe vechea legislație acestea erau finanțate de autoritatea locală, dar de acum acestea vor primi bani prin Ministerul Educației.

Ca atare, pentru a se stabili 9 posturi, câte sunt necesare pentru funcționarea unui astfel de centru, s-a luat decizia ca acestea să fie luate de la unitățile conexe ale Inspectoratului Școlar Județean, respectiv Palatul Copiilor și Cluburile Sportive Școlare.

În Bacău vorbim de trei posturi de la Palatul Copiilor, 3 de la CSȘ Onești și 3 de la CSȘ Bacău. „Fiecare unitate va stabili la ce posturi renunță. Noi, ulterior, vom identifica posibile transferuri astfel încât aceste persoane să nu rămână fără loc de muncă”, a explicat prof. Ida Vlad, inspector școlar general ISJ Bacău.

„Sunt trei propuneri de reduceri de personal. Aveam 56,5 posturi și ni s-a redus cu 3, la personalul didactic auxiliar și nedidactic. În cazul nostru un paznic, un post care era liber pe administrator patrimoniu și un post de șofer, pentru că acum în pandemie nu se mai justifica. Speranța este să le primim înapoi. La nivelul întregii țări, pe toate unitățile conexe Inspectoratului Județean Școlar, se întâmplă asta”, ne-a declarat Nela Dumea, directorul Palatului Copiilor Bacău.

Odată înființat, Centrul de Excelență va funcționa la Inspectoratul Școlar, iar cursurile se vor ține fie în diferite școli, fie la Palatul Copiilor. În Bacău a funcționat un Centrul de Excelență la Colegiul Național „Ferdinand I”, dar din lipsă de finanțare acesta a fost desființat.PUBLICITATE