In lacasul de cult ctitorit acum 200 de ani ca sa slujeasca drept far calauzitor intru ortodoxie locuitorilor acestor meleaguri, de la inceputul acestei saptamâni se desfasoara un program incarcat de spiritualitate derulat sub titlul „Rugati-va neincetat!”.

Inca de luni dupa-amiaza, când in Biserica „Sfântul Ioan” de pe strada Razboieni au poposit sfintele moaste de la catedrala arhiepiscopala de la Roman, credinciosii au fost invitati sa participe la o salba de rugaciuni organizate dupa tipicul manastiresc. Si pentru ca atmosfera monastica sa fie intregita, maicile din manastirile bacauane au completat din strana cu glasurile lor o comuniune intru rugaciune atât de necesara intr-un veac mult prea laicizat.

Miercuri seara, credinciosii bacauani s-au adunat in numar mare in curtea bisericii ca sa participe la Taina Sfântului Maslu, oficiata de Inaltpreasfintitul Ioachim, arhiepiscopul Romanul si Bacaului. Arhiereul, insotit de un numeros sobor de preoti, s-a alaturat acestei comuniuni duhovnicesti rugându-se pentru alinarea suferintelor trupesti si sufletesti a celor aflati la grea incercare. Sub lumina lunii si a lumânarilor, cei prezenti si-au aflat pentru o clipa linistea sub omoforul intins ca o mâna protectoare peste capetele lor. „In aceasta seara, in atmosfera de adevarata isihie, aici, la Biserica «Sfântul Ioan», am simtit Biserica nedespartita, cea una, care marturiseste Adevarul si il traieste deplin”, a spus IPS Ioachim in predica sa. Aceasta comuniune in rugaciune va continua pâna la sfârsitul saptamânii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ