Urmând exemplul apostolilor care in urma cu 2000 de ani, au primit darul promis de Isus – Duhul Sfânt – inainte de a se inalta la cer, comunitatea romano-catolica din Barati si un numar impresionant de pelerini din parohiile din Bacau s-au unit in rugaciune la sanctuarul Maicii Domnului din Barati pentru a-l invoca pe Sfântul Duh.

Sâmbata seara, sărbătoarea a fost precedată de un pelerinaj al credincioşilor din parohiile bacauane. Începând cu ora 18.15, toţi credincioşii au fost invitaţi la parcurgerea Căii Luminii. Au urmat apoi recitarea sfântului Rozariu şi Litania lauretană, continuate cu celebrarea Sfintei Liturghii.

In cuvântul de invatatura, parintele predicator Petru Sebastian Tamas le-a vorbit credinciosilor despre darul pe care Isus l-a dat lumii prin Duhul Sfânt.

PUBLICITATE

La sfârşitul Liturghiei, pe ulitele din Barati a avut loc o procesiune cu statuile Maicii Domnului, cea din localitate la care s-a adaugat statuia adusa de pelerinii din Bacau, şi cu lumânări aprinse. Doi copii din sat, cei mai buni la invatatura, au dus in procesiune cele doua icoane care simbolizeaza pelerinajele, cea a Coborârii Duhului Sfânt si cea a Maicii Domnului. La sfârşitul Liturghiei, parintele paroh Andrei Cocianga a adresat mulţumiri preotilor, pelerinilor şi tuturor celor care s-au implicat in organizarea acestei triple sarbatori, Rusaliile, hramul comunitatii din Barati si pelerinajul credinciosilor bacauani la acest lacas de cult.

“Pâna anul trecut in septembrie eram si eu un pelerin care venea la Barati. Lucrurile s-au schimbat si sunt parohul acestei comunitati. Pentru ca m-am ocupat de organizarea acestei sarbatori, impreuna cu enoriasii din Barati, imi doresc ca toti cei care isi incredinteaza rugile catre Dumnezeu prin acest Sanctuar, sa simta prezenta Duhului Sfânt prin cele sapte daruri, ocrotirea Maicii Domnului dar si bucuria hramului comunitatii noastre” a marturisit parintele-paroh Andrei Cocianga.

Cei prezenti s-au intors la casele lor purtând in gând invitatia de a paticipa si pe 14 august, in ajunul sarbatorii Adormirii Maicii Domnului când parohia din Barati se alatura locurilor in care se organizeaza pelerinaje in cinstea Sfintei Fecioare.

[wonderplugin_gallery id=”264″]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ