1 martie 2024
EconomieCompania Română de Chimie a sărbătorit cinci ani de la înființare pe...

Compania Română de Chimie a sărbătorit cinci ani de la înființare pe Aconcagua

Compania Română de Chimie (CRC), din care face parte și Grupul industrial Chimcomplex, a sărbătorit la înălțime împlinirea a cinci ani de la înființare. Grupul a fost creat pe 1 decembrie 2018, iar omul de afaceri care îl controlează, Ștefan Vuza, împreună cu alți doi iubitori de munte să ureze „La mulți ani!” și CRC și României la 105 ani de la Marea Unire, de pe Aconcagua, cel mai înalt vârf al Americii de Sud și de Nord, de aproape 7.000 m, cel mai înalt vârf din lume după lanțul Himalayan și cel mai înalt vârf al emisferei sudice.

În același timp, în România, o echipă de 30 de colegi de la Chimcomplex au arborat steagul național pe Vârful Moldoveanu, la 2.544 m.

„Aceste expediții – a scris Ștefan Vuza pe pagina sa de Linkedin – simbolizează forța, determinarea și capacitatea Chimcomplex de a depăși orice obstacol, indiferent cât de dificil ar fi prezentul!”Pe Aconcagua, alpiniștii români au pornit de la ultima tabără la ora 2,20 și, după o urcare de 12 ore, doar pe gheață, cu colțari, au ajuns la ultima cotă la ora 14,25. „Probleme de respirație desigur că au fost – a explicat Ștefan Vuza -, dar, ca chimist, dacă oxigen nu era l-am creat pentru noi… așa cum i-a spus Regele Spaniei lui Cristofor Columb: «Du-te și descoperă Americile, iar dacă ele nu există, Dumnezeu le va crea pentru tine!»
Alpiniștii s-au întors în siguranță la bază după alte șapte ore.

„La fel cum a fost și la privatizarea Oltchim de acum cinci ani, în care numai noi credeam!” – a precizat Ștefan Vuza. Chimcomplex a reușit să depășească toate obstacolele și a devenit liderul industriei chimice românești. Puțini știu că de Ziua Națională, Chimcomplex sărbătorește cinci ani de când a achiziționat activele Oltchim, pe care l-a salvat de la faliment, și a creat, apoi, și că logoul este inspirat chiar de la acest eveniment. El prezintă cum primul hexagon a fuzionat cu al doilea hexagon (care erau siglele istorice ale Chimcomplex și Oltchim) și au devenit numărul 1 în chimie chiar în ziua în care România sărbătorea 100 de ani!”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri