O garnitura a lasat fara apa un oras intreg / FOTO: https://www.facebook.com/necula.cosmin/

Confruntata cu reactiile locuitorilor Bacaului, grav afectati de doua avarii consecutive, Compania Regioanla de Apa a emis un comunicat de presa in care incearca sa explice cum de a ramas orasul atatea zile pe uscat.

CRAB spune ca ambele avarii au aparut pe tronsonul Stejarul – Bacau, cu o lungime de 22 km, care a fost pus in functiune in anul 1991 si care este realizat din tuburi de beton armat precomprimat, imbinate intre ele prin mufare cu garnituri de cauciuc. Acest tronson este singurul care nu a putut fi inlocuit prin investitia cu fonduri europene ISPA, din lipsa resurselor financiare.

“Inca de la punere vechii aductiuni in functiune, in mod deosebit in aceasta zona, au fost inregistrate mai multe avarii, cauzate in primul rand de defecte de fabricatie ale tuburilor, cat si de erori in executie de la acea vreme” – se arata in comunicatul CRAB.

PUBLICITATE

Aceasta situatie face ca tronsonul mentionat sa fie foarte vulnerabil pe parcursul exploatarii lui, chiar si in conditii normale, astfel incat o mare parte din tuburile de beton au fost inlocuite cu conducte din otel in cursul interventiilor efectuate de-a lungul anilor de personalul companiei.

“Avaria din data de 15.08.2016 s-a produs in zona com. Margineni si a constat in deteriorarea unui inel de etansare de la imbinarea a doua tuburi. Imediat, salariatii companiei au intervenit si pana in dimineata zilei de 16.08.2016 au remediat deficienta. A fost inceputa umplerea treptata a portiunii de conducta golita, care a fost finalizata in dimineata zilei de 17.08.2016. A doua avarie a aparut in dupa-amiaza zilei de 17.08.2016, dupa intrarea in functiune a conductei, in zona localitatii Podis, com. Margineni si, dupa constatarile noastre cu ocazia interventiei, s-a datorat unor defectiuni de fabricatie a tubului PREMO in zona mufei de imbinare, care a dus la deteriorarea acesteia. De altfel, cu aceasta ocazie, s-au constatat defecte de acelasi fel si la tubul alaturat care, desi nu a fost deteriorat, a fost inlocuit pentru a se evita alte avarii similare”.

In comunicat se explica faptul ca personalul S.C. CRAB S.A. a fost mobilizat imediat si, in ciuda conditiilor deosebit de grele de interventie, s-a lucrat continuu, astfel incat pe data de 18.08.2016, la ora 15.00, remedierile au putut fi terminate, incepand din nou umplerea treptata a conductei de aductiune, care s-a finalizat in cursul zilei de 19.08.2016.

“Regretam disconfortul creat de aceste evenimente, dar totodata va asiguram ca personalul S.C. CRAB S.A. depune toate eforturile posibile pentru a mentine in functiune sistemul de alimentare cu apa al mun. Bacau, indiferent de starea tehnica in care se afla acesta, pentru a asigura servicii de o calitate cat mai buna abonatilor sai” – mai spune comunicatul citat.

CRAB sustine ca inca din anul 2007, a solicitat Primariei Bacau luarea in calcul a unei variante pentru alimentarea cu apa a populatiei mun. Bacau in situatii de avarii si realizarea unei conducte de legatura intre Statia de Pompare Gheraiesti si Statia de Tratare Barati.

“Desi s-au facut solicitari an de an pentru introducerea acestor lucrari in planul Primariei Bacau, nici la aceasta data lucrarile nu au fost finalizate. Conform promisiunilor d-lui Primar Cosmin Necula, in perioada imediat urmatoare se vor face toate formalitatile necesare pentru alocarea cu prioritatea resurselor financiare destinate lucrarilor mentionate” – se mai arata in comunicat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. da poate ne spuneti si noua cei din margineni padureni de ce nu avem apa de o luna de zile?am facut plangere la directorul de zona si nu sa rezolvat nimic..trebuie sa ma trezesc la 1 noaptea sa prind o caldare de apa ca la 4 sa dus si picaturile ce curg la robinet..deci padureni de margineni nu are apa de o luna de zile.poate afla presa si rezolva ceva.ca poate au teama de mania poporului domnii de la apa.si culmea ironiei desi nu am apa de o luna de zile(de cand erau 40 grade afara)si nu aveam cu ce sa potolesc setea,,,mia venit factura dubla la apa.cum e posibil asa ceva?chiar nu va e rusine?la racordare ati cerut o caruta de bani.de 4 ani de zile in margineni/padureni din luna iulie pana la inceputul lui septembrie nu avem apa.de 4 ani…am zis sa o luam amiabil.nu sa putut.acum de 2 saptamani am inceput sa strangem semnaturi(si sant vreo 50)pana acuma ,facem copii la elel si trimitem la minister,guvern si presa.poate asa avem si noi apa cea de toate zilele

 2. E caragios acest Gaina.
  Daca nu as sti ca avea o relatie putin spus amiabila cu fosta conducere a Primariei Bacau l-as cred. Vine acum si vrea sa se dea bine cu noua conducere.
  Vai, el e un profesionist, ne vrea binele si ar fi vrut sa nu avem probleme dar altii sunt vinovati.
  Rusine Razvane G.!

  De curiozitate- intebati cati bani a primit de la municipalitate sau care a fost valoarea creditelor contractate cu garantia municipalitatii pentru investitiile facute RAGC/CRAB in ultimii 12 ani?.

  De ce nu a ridicat aceasta problema in CA?. In CA erau si reprezentantii Primariei Bacau.

  Credeti ca intamplator in tara asta cei care conduc regiile si societatile comerciale aflate in subordinea institutiilor publice locale au salarii si venituri anuale de 2-5 ori mai mari decat primarii?.

  Toate au o logica- important e sa nu ne prindem noi cei multi..asa gandesc politicienii.

  Intrebati cate persoane sustinute politic a fost nevoie sa fie angajate si care e valoarea contractelor date cu “dedicatie” omuletilor politici.

 3. A doua avarie după cum stiu din presa a fost la Scorteni nu la Luncani/Margineni si s-a înlocuit țeava de 12m. Ori presa minte sau ce-i de la CRAB? Ca tot nu înțeleg

 4. Lasă să nu mai rupă tăcerea, sa rupă ușa mai bine! ! Numai cu minciuni și șpagă, altfel nu funcționează nimic! !! Dar până când?!? Ajunge!

 5. ,,Greaua moștenire”, ne apasă pe toți ! Nerușinaților, ăsta-i leit-motivul tuturor !!! Puneți mâna și faceți ceva ! Nu sunteți în stare de nimic, incompetenților !!!

LĂSAȚI UN MESAJ