Programul Operational Regional (Regio) 2014-2020, gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice în calitate de Autoritate de Management, a fost adoptat de Comisia Europeana (CE).

In paralel cu acest eveniment, in statiunea Venus are loc a sasea editie a Forumului National al Comunicatorilor Programului Regio, iar la Piatra Neamt a avut loc Conferinta regionala Regio Nord-Est, care vin cu amanunte privind aplicarea noului program si rezultatele Programului 2007 – 2013. Programul prevede obiectivele urmarite, domeniile finantate si planul de finantare, care sunt beneficiarii eligibili pentru fiecare axa în parte, mecanismul institutional, principiile de prioritizare a investitiilor si instrumentele de lucru.

Regio 2014-2020 acopera 9 dintre cele 11 obiective tematice ale Politicii de Coeziune a Uniunii Europene. Regio 2014-2020 va continua sa finanteze investitii din perioada 2007-2013: infrastructura sociala, de sanatate si educationala, IMM-uri, drumuri judetene si turism, dar va finanta si noi categorii de proiecte fata de programul precedent: reabilitarea termica a cladirilor publice, lucrari de cadastru si centre de transfer tehnologic.

PUBLICITATE

„Ne mentinem pe prima pozitie la nivel national din punct de vedere al gradului de absorbtie, cu un procent de peste 70% de utilizare a fondurilor Regio, reprezentând 493 de milioane de euro rambursate din alocarea pe regiune – a spus Vasile Asandei, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Mai presus de clasamente, însa, preocuparea noastra este de a închide în cele mai bune conditii acest exercitiu financiar, fructificând la maximum resursele si respectând termenele limita impuse de CE.” Forumul din statiunea Venus continua, eveniment la care este reprezentat si ziarul Desteptarea. Vom reveni cu amanunte.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ