In piete, laptele taranilor se vinde doar in bidoane omologate. Producatorii care vând pe piata lapte proaspat sunt obligati sa foloseasca doar bidoane noi.

“Inca mai sunt cumparatori care vin la piata cu bidonul lor ca sa nu mai plateasca recipientul, insa, le spun de fiecare data ca laptele se vinde doar in bidoane noi, pentru ca asa este mai igienic si eliminam eventualele suspiciuni legate de igiena”, declara Maricica Burca, comerciant in Piata Sud.

Femeia spune ca atunci când vine la piata cu marfa aduce maxim 10 bidoane cu lapte, pe care le vinde in maxim doua ore. Laptele ajunge intotdeauna proaspat la client, iar daca marfa este de calitate, omul cumpara si a doua oara.

PUBLICITATE

In alta ordine de idei, din ce in ce mai multi fermieri aleg sa isi vânda produsele direct clientilor, fara a mai apela la intermediari.

Asa se face ca in pietele din oras, bacauanii gasesc la tonomate lapte proaspat, pastrat la rece, de cea mai buna calitate si la un pret care il bate pe cel din magazine. O alta categorie de producatori de lapte si-a format propria clientela, iar in baza unui grafic stabilit de clienti acestia livreaza la domiciliu produsele dorite si in cantitatile cerute.

“M-am abonat la o familie care detine o ferma de animale sa-mi aduca saptamânal 4 litri de lapte, oua, brânza si smântâna. Ii cunosc pe oameni, stiu in ce conditii lucreaza si de pe mâinile cui manânc. N-am avut niciodata probleme cu produsele lactate si in plus scutesc drumurile facute la piata”, spune Georgiana Vultur.

Mai nou, prin cartierele bacauane se poarta si vânzarea din usa in usa a laptelui. “M-am trezit intr-o zi ca imi bate la usa o femeie. Am deschis usa, iar femeia trecuta de 50 ani, bine ingrijita, m-a intrebat daca nu doresc doua bidoane cu lapte. Mi-a spus ca nu l-a gasit acasa pe unul din clientii ei permanenti si n-ar vrea sa se intoarca acasa cu laptele.

Sincera sa fiu n-am avut curaj sa cumpar de la ea lapte, pentru ca nu avea niciun document care sa certifice calitatea marfii”, declara Iulia Mardare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ