O delegatie formata din mai multi agenti economici, care au spatii inchiriate in Complexul Comercial „Luceafarul”, inchis de pompieri in urma cu o saptamâna, a mers joi la Prefectura pentru a cere ajutor.
Oamenii sunt disperati ca tocmai acum, in perioada sarbatorilor de iarna, nu-si pot desfasura activitatea de comert iar pierderile sunt insemnate, având in vedere ca s-au aprovizionat cu marfa insa nu pot vinde nimic.

Ei au intrat la discutii cu prefectul, subprefectul judetului si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, insotiti si de proprietarul cladirii, insa intâlnirea nu a fost una cu vesti bune pentru comercianti. „Decizia ne-a afectat drastic. Eu am un stand de marochinarie. M-am solidarizat cu ceilalti, insa sansele pentru rezolvarea situatiei sunt minime”, spunea Constantin Pascal, comerciant. Din pacate pentru ei, rezolvarea este doar la proprietarul cladirii. „Aici vorbim de dezinteresul actionarilor de la magazinul «Luceafarul» in a remedia deficientele constatate in timpul controalelor ISU, inclusiv la cel de anul acesta.

Daca ar fi facut acest lucru, astazi magazinul nu ar fi sigilat. Efectul este ca prin inchiderea spatiului comercial au de suferit pe nedrept societatile care-si desfasoara acolo activitatea de comert si evident angajatii acestora. Singura solutie prezentata de ISU pentru redobândirea autorizatiei PSI este realizarea documentatiei prevazuta de lege si remedierea deficientelor constatate”, a declarat Dorian Constantin Pocovnicu, prefect de Bacau. Cei de la ISU Bacau spun ca pâna acum administratorul cladirii nu a depus nicio cerere.

PUBLICITATE

„Autorizatia de securitate la incendiu ,eliberata in 2001, si-a pierdut valabilitatea ca urmare a pierderii documentatiei tehnice vizate spre neschimbare de catre ISU, situatie in care se reia procesul de autorizare”, spune cpt. Alexandru Balica, ofiter relatii publice la ISU Bacau.

Pompierii au inchis magazinul „Luceafarul” in data de 18 noiembrie dupa ce in urma unui control au depistat mai multe nereguli. Este vorba despre blocarea unei cai de evacuare, hidranti blocati cu pereti de rigips, instalatie electrica cu improvizatii sau deficiente, lipsa iluminatului de siguranta si altele.

„Aceasta masura complementara de inchidere a magazinului are consecinte profunde din punct de vedere economico-social. In Luceafarul lucreaza peste 40 de agenti economici care la rândul lor au angajati, au stoc de marfa blocat. De la toleranta veche s-a trecut la masuri extreme, iar noi am cerut astazi (n.r. – joi) o portita, o exceptie, dar am fost instiintati ca nu se poate si trebuie sa reluam procedura de autorizare care va dura câteva luni”,

– Vasile Chitac, actionarul Complexului „Luceafarul”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Nici centru comercial nu se poate numi…arată că acuma 10 ani, scări rulante vechi, tavan fals îngălbenit, wc pt clienți are?nici o șansă, parcarea plina de gropi…fațada arata sub ori critica etc etc…

  2. Hai noroc!
    Nu suntem afectati …..chinezarii la pret de lux -asta era magazinul Luceafarul!!!
    Cei care erati clienti fideli ori erati neamuri cu cei ce aveau ”tarabe “”acolo si va faceau reduceri ori erati snobi si umblati cu pretul pe maneca !!!
    Aceleasi produse sunt in piata centrala .sud sau nord, iar pretul este la jumate!!!Sanatate!

  3. Chitac baga bani in buzunar dar investitii zero! Cei care au chirie sa plece de acolo in alte spatii de pe centru si sa il lase pe Chitac fara nici un venit! Ala nu e centru comercial, e o maghernita!

LĂSAȚI UN MESAJ