La Primaria Comanesti a fost lansat proiectul “Reabilitarea, reamenajarea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orasenesc «Ioan Lascar» din orasul Comanesti”.

Cristina Cornelia Lupu, manager al acestui proiect, a mentionat: ”Contractul de finantare se deruleaza intre Unitatea Administrativ Teritoriala Comanesti si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice  prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Valoarea totala a acestui proiect este de 20.645.062 lei (fara TVA), obiectivul principal fiind modernizarea, imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala pentru comunitatea din orasul Comanesti si pentru sapte localitati de pe Valea Trotusului”.

La Spitalul Orasenesc «Ioan Lascar» vor fi infiintate sase noi servicii medicale (de cardiologie, nefrologie, urologie, ortopedie, psihiatrie si gastroenterologie). Spitalul va fi dotat cu  aparatura medicala performanta, va scadea timpul necesar diagnosticarii pacientilor si  se va reduce migratia fortei de munca din domeniul medical. Vor primi aparatura medicala moderna alte 14 cabinete. Proiectul va fi finalizat in 13 luni.

PUBLICITATE

Prezent la lansarea noului proiect, primarul orasului Comanesti, Viorel Miron, a declarat: ”Nu multa lume stie ca spitalul din Comanesti este primul spital construit in România dupa cel de-al doilea razboi mondial, fiind si cel mai modern la nivelul anilor 1950. Blocul operator de la acest spital este unic, respectând toate circuitele medicale.

Desi s-a aflat in anii trecuti pe lista de 67 de spitale propuse pentru a fi inchise si transformate in azile de batrâni, cu sprijinul profesorului Ioan Lascar, dupa procese prin instantele judecatoresti, am reusit  sa-l redeschidem, la aproximativ doua luni reluându-si activitatea. Acum, prin proiectul de modernizare, in valoare de cinci milioane de euro, aparatura medicala cu care se va dota Spitalul orasenesc «Ioan Lascar» costa 3.300.000 euro.

Vom avea la Comanesti un computer tomograf, RMN si vom putea oferi populatiei din zona servicii medicale de cea mai inalta calitate. Suntem dispusi sa completam colectivul de medici si sa le oferim acestora locuinte de serviciu”. Managerul Spitalului Orasenesc “Ioan Lascar”, dr. Tiberiu Iordache, si-a exprimat increderea ca va avea colegi noi, ce vor fi atrasi de faptul ca in medicina de azi, cu aparatura moderna se poate ajunge la o diagnosticare rapida.  


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Sunt mandra cand aud aceste ralizari. ….cinste si respect acestor persoane competente…..ne mandrim cu asa primar. …va multumesc. .ca existati. …..

  2. Se va redeschide si maternitatea, va fi cel mai modern si cel mai dotat spital din Romania. Felicitari Primariei Comanesti si dlui prof Lascar pentru ca au reusit sa redeschida spitalul, fondurile europene in val de 5 mil de euro se pierdeau daca nu se redeschidea acest spital.Felicitari primarului Viorel Miron, pentru implicare si pentru ca nu s-a lasat pana nu a redeschis spitalul, declarand ca va intra in greva foamei daca nu se redeschide spitalul,…si iata ca spitalul functioneaza, si se si modernizeaza,..felicitari maxime celor implicati.

  3. E important pentru toata Valea Muntelui ca spitalul din Comanesti a fost redeschis nu doar pentru orasul Comanesti. Felicitari d-lui primar Miron pentru perseverenta! E un lucru extraordinar sa fie si modernizat e inca o dovada ca ii pasa de oameni! In felul asta vom avea cel mai modern echipament si cred ca asta va atrage cu timpul si echipa de doctori performanti. Felicitari si echipei primariei pentru munca depusa! Cat despre beneficiarii spitalului – sa fie si sa nu avem nevoie de spital – dar e bine ca avem, in felul asta ne simtim in siguranta!

LĂSAȚI UN MESAJ