De când a venit pe lume, Cristinei Oniga, din orasul Comanesti, str.Mihail Kogalniceanu, nr.47, i-a fost harazita o viata plina de vitregii si suferinte. In vârsta de 26 ani, tânara a trecut si trece prin necazuri cumplite.

Intr-un apel disperat adresat redactiei noastre, in câteva cuvinte ea ne relateaza grozaviile greu de descris de care a avut si are parte in continuare:

„Sunt bolnava psihic, casa mea a ars in octombrie 2014, tatal meu s-a sinucis iar mama este bolnava ca si mine si a plecat in lume. Eu am ramas singura, nu am pe nimeni sa ma ajute. Dorm prin case parasite sau prin tufe. Sunt alungata de toata lumea. Copiii ma lovesc, semenii mei ma injura. Sunt violata si batuta de boschetari care imi fura si banii. O mâna mi s-a infectat pentru ca m-au ars golanii cu tigara. Am un rucsac in spate in care imi tin apa de baut si câteva rufe. Sunt tare chinuita si amarâta. Plâng toata ziua si umblu flamânda. Eu nu mai pot sa traiesc asa!”. Neajutata de nimeni, tânara a ajuns la capatul puterilor si este decisa sa recurga la o solutie extrema. „Vreau sa mor! Eu ma omor! Va rog, ajutati-ma, sa fiu internata intr-un camin!”, ni se adreseaza Cristina Oniga, ca la o ultima speranta.

Despre acest caz cutremurator se stie, in detaliu, de mai multa vreme si la Primaria orasului Comanesti. Tânara s-a adresat si conducerii acesteia pentru a fi sprijinita. Reprezentantii administratiei locale a orasului confirma ca ea este bolnava psihic, ca nu are pe nimeni, ca nu are o casa si ca se afla intr-o situatie disperata.

„Aceeasi scrisoare a trimis-o si la noi, ne-a declarat Carmen Misaila, inspector de specialitate in cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala al Primariei Comanesti. Este, intr-adevar, in mare dificultate. Noi, primaria, ne-am implicat sa o ajutam. I-am dat alimente si haine, am dus-o si la Comisia Judeteana pentru Evaluarea Persoanelor cu Handicap. A obtinut certificat de incadrare in handicap de gradul doi. Acum ne zbatem sa obtinem internarea ei intr-un centru de asistenta pentru bolnavii psihic.

Am facut adresa in acest sens de doua ori la Comisia de Evaluare, pentru ca aceasta analizeaza si decide internarea intr-un centru de specialitate. Dar de fiecare data am primit raspuns ca nu sunt locuri. Stam in asteptare.” Si primul edil al orasului Comanesti sustine ca solutia in acest caz nu poate veni decât de la institutiile judetene, abilitate.

„Noi nu avem nicio posibilitate de a-i rezolva problema locuintei. Avem un centru unde putem gazdui persoane aflate in situatie de urgenta, dar numai pe timp de noapte si temporar. Ea are probleme psihice si trebuie, neaparat, internata intr-un centru de specialitate.”
Viorel Miron, primarul orasului Comanesti


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ