Datorita stradaniei primarului Viorel Miron si a Consiliului Local (CL) Comanesti de a implementa cât mai multe proiecte pentru dezvoltarea localitatii, un nou obiectiv se contureaza in orasul de pe malul Trotusului. Este vorba despre Centrul de Agrement „Trotus”, care se realizeaza pe Axa PUR 2013, valoarea totala a investitiei fiind de 20. 411. 564, 48 lei. Managerul proiectului, Dana Chirila, de la Primaria Comanesti ne-a declarat:

”Este o constructie unica în tara, cofinantarea pentru realizarea acesteia fiind 50 la suta din fonduri europene si 50 la suta din bugetul local. Acest centru cuprinde o sala multifunctionala cu doua tribune ce au o capacitate de 350 de persoane. Sala de agrement indoor va avea un teren multisport , pe care se va putea juca fotbal, handbal, volei si baschet dar si alte sporturi, tenis de masa, biliard etc.”

Constructia acestui centru , caruia deja i s-a turnat fundatia, se realizeaza în zona Stadionului, unde va fi amenajata si o parcare. Doua bazine artificiale de înot pentru adulti si pentru copii, o zona de plaja si un loc de activitati recreative vor face din acest centru de agrement un loc cautat de locuitorii vaii Trotusului si de pe alte meleaguri.

Bazine de inot acoperite

“Premiera absoluta consta in faptul ca bazinele de înot vor fi acoperite cu un balon presostatic ce are dimensiunile exterioare de 53,50 m / 30,50 m si vor fi legate de cladirea Complexului de agrement pentru accesul la vestiare printr-un tunel de 13 metri lungime, executat pe acelasi tip de structura. Tunelul va fi presurizat si legat la intrarea principala a salii de activitati de agrement iar balonul este o tesatura din poliester cu strat de PVC pe ambele fete, fiind rezistent la intemperii”, mai arata Dana Chirila.

Structura presostatica va avea un sistem de iluminat pentru activitati nocturne, complexul de agrement având si un turn de observatie, înalt de 9,45 metri (realizat din lemn). Un parc de agrement, deschis cu alei pietonale, va da zonei verzi un concept de amenajare ecologic Complexului de agrement “Trotusul”, a carui acoperis va fi unul natural, pe sistemul termoizolant realizat pe structura din lemn fiind spatiu verde cu iarba.

O alta noutate a acestui obiectiv turistic deosebit al Comanestiului este data de faptul ca sistemul de ventilatie este cu put canadian, eliminarea condensului realizându-se conform celor mai moderne tehnologii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Bună ziua,

    Acoperișul verde al centrului de agrement a devenit acoperișul uscat .. Iarba de pe acesta nu mai exista… Încă un proiect european eșuat din lipsa de profesionalism

  2. asa este are dreptate Mitica :)) s a uscat tot. m am uitat curioasa daca mai e vreun fir de iarba pe acoperis. singura pata verde este vopseaua aplicata pe cosul de fum al cladirii. cine oare oa realizat montajul de iarba atat de prost? daca o plantam eu si tot arata mai bine. firma care a facut montajul trebuie data in judecata si recuperata suma pentru ca din cate am citit in articol cam 50% sunt banii nostrii de la primarie !

LĂSAȚI UN MESAJ