Derularea evenimentelor din ultima perioada contrazic o concluzie mai veche conform careia România s-ar fi transformat intr-o colonie, incapabila sa se administreze singura.

Nu, tara noastra nu e o colonie. Sau, mai bine spus, nu e nici macar o colonie. Este o colonie penitenciara, guvernata de Codul Penal.

Sa nu ne lasam pacaliti de faptul ca autoritatile aresteaza câte un rechin-doi, pe care-i plimba prin fata camerelor de televiziuni, in aplauzele poporului. Precum stim, “capul lui Motoc” livrat la timp linisteste multimile, spre satisfactia lui Voda.

PUBLICITATE

Daca ne dezmeticim putin din extazul mistico-judecatoresc, o sa observam efectele: administratia tarii e la pamânt, economia apartine companiilor straine, infrastructura e inexistenta iar clasa politica este distrusa nu atât de coruptie sau de atacul procurorilor cât de asaltul asa-zisei “societati civile” care nu pierde nici o ocazie in a le spune cetatenilor ca intreaga clasa politica e de rahat, sugerându-le ca e mai bine fara.

Revenind la problema, sa observam ca situatia este cât se poate de delicata: ministrul fondurilor europene a primit un sut in fund pentru ca n-a facut nimic si am pierdut miliarde de euro, incasarile la buget sunt la pamânt, investitiile sunt blocate, dezastru in energie, cu importuri de peste 1000 MW/zi din Cehia sau Ungaria si o administratie locala blocata de frica.

In schimb, ni se baga pe gât tot felul de legi care ne iau din drepturi dar care ne “intaresc” securitatea.

Peste toate astea, razboiul dintre serviciile secrete. Pe la colturi se sopteste ca singura solutie ar fi o lovitura de stat in care Armata sa preia Puterea si sa “faca ordine”.

Culmea este ca sunt destui cei care ar aplauda un asemenea scenariu. Doar ca, nici Armata nu mai avem. Cine sa preia Puterea, coloneii aia facuti la apelul bocancilor din indivizi care n-au facut o zi de militarie?

Mergând pe trendul deschis de “tinerii fumosi si liberi”, România se va prabusi in câteva luni. Haosul administrativ va deveni si mai vizibil dupa alegerile locale; bugetul va ramâne fara lichiditati si România va trebui sa se imprumute din nou de la FMI, evident, cu obligatia de a taia din nou din cheltuieli si de a creste taxele.

Dar, hei, ce frumoase spectacole cu arestari si condamnari vom avea!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ