O nouă premieră la Colegiul Tehnic de Comunicații ”N. V. Karpen” din Bacău: din toamnă, se va organiza prima clasă de învățământ primar. Din anul școlar 2017, în cadrul unității se vor ține și cursuri de învățământ primar, conducerea colegiului anunțând oficial organizarea primei clase pregătitoare.

Copiii, spun reprezentanții unității școlare, vor învăța într-o clasă special amenajată, spațioasă, curată, luminoasă, dotată cu materiale atractive și mobilier modular nou și vor beneficia de toate condițiile specifice desfășurării de activități integrate, audiții, prezentări multimedia și utilizarea de soft educațional. În plus, opțional, micuții vor avea posibilitatea să participe la programul Școală după școală și să ia masa la cantină.

”Ne-am gândit că dacă am avut succes cu grădinița (Grădinița cu program normal și prelungit Bambi, n.r.), vom avea succes și cu organizarea de cursuri de școală primară și, pe viitor, gimnazială. Începând din această toamnă, suntem, astfel, bucuroși să venim în sprijinul părinților și copiilor, și prin organizarea unei prime clase pregătitoare.

Clasa va fi amenajată în Corpul B al campusului N. V. Karpen, este spațioasă – 65 mp – și va beneficia de toate dotările necesare acomodării copiilor și derulării unui act de educație corespunzător. Părinții vor putea opta pentru copiii lor și pentru programul Școală după școală și, de asemenea, pentru masă la cantina campusului.

Conducerea Primăriei Bacău și-a anunțat interesul pentru ceea ce urmează să facem și ne bazăm pe sprijinul Primăriei Bacău”, a spus prof. Remus Cazacu, directorul Colegiului Tehnic de Comunicații ”N.V. Karpen” din Bacău.
Totodată, spun reprezentanții colegiului, copiii înscriși la Școală după școală vor putea beneficia și de un timp de odihnă, găsindu-se deja soluția amenajării și dotării unui spațiu de dormit adecvat.
Potrivit conducerii unității, în prezent se fac demersuri pentru identificarea de cadre didactice cu experiență, cu rezultate pozitive în actul educațional.

”Pentru copii, pentru părinți, pentru dezvoltarea noastră, avem tot interesul să continuăm ce am început, organizând și clase de învățământ primar și, desigur, gimnazial. Interesul nostru este ca acest om care va veni la clasa pregătitoare, cadrul didactic, să fie un profesionist”, a spus prof. Simona Lăcătușu, director adjunct Colegiul ”N. V. Karpen” din Bacău.

În ceea ce privește numărul copiilor care vor alcătui colectivul primei clase pregătitoare de la ”Karpen”, acesta, a declarat conducerea unității, nu va depăși maximul admis de lege (25) pentru a nu fi afectată calitatea actului educațional. În prezent, se parcurge etapa arondării străzilor pentru unitatea de învățământ.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

19 COMENTARII

 1. Hai ca incep si dascalii nostri sa-si puna mintea la contributie.
  Odata cu reducerea numarului de elevi trebuie sa te adaptezi la conditiile din societate mai ales cand dispui de spatiu, resurse si creier(care sa-l pui la treaba). Felicitari pentru initiativa!

 2. Totusi, nu prea isi are locul o scoala printre atatia elevi de liceu care fumeaza pe la colturi, beau cafele in fata portii si sa nu mai amintim de linbajul “elevat” pe carr il folosesc. Copilul la scoala trebuie sa simta ca este la scoala, nu la liceu, nu printre cei mai mari de la care invata prea repede multe chestii pe care nu le inteleg dar ii fascineaza.

 3. Mda… Aceasta este noua formula de mascare a lipsei elevilor din colegii! S-au desfiintat sute de scoli gimnaziale si primare din cauza scaderii numarului de copii si e logic sa nu mai existe elevi suficienti pentru licee si colegii. Se apeleaza acum la furtul elevilor din scolile gimnaziale pentru a se mentine cu orice pret aceste licee. Ce sa caute copiii de la 6 la 14 ani printre elevii de liceu??? Toti in acelasi interval orar!
  Disperate, liceele isi descopera acum vocatia pentru invatamantul gimnazial si primar! Fiecare nivel scolar are specificul lui si nu trebuie stirbit. Copiii vor avea de suferit!

  • Esti foarte prost informat. Karpen nu creeaza clasele noi de Primar pentru ca nu are prea putini elevi, Karpen creeaza noile clase deoarece asta se cere, asta cer parintii care isi doresc continuitate in acest liceu/scoala (si probabil va urma si Gimnaziu).

   • Parintii au pregatire psiho-pedagogica? Cunosc profilul psihologic al fiecarei categorii de varsta a copiilor? Cunosc problemele care se ivesc chiar in interiorul aceleiasi categorii de elevi? Au idee despre climatul educativ care trebuie sa existe in mediul scolar? Nu!! Parintii se lasa influentati de prima idee traznita si urmeaza efectul de turma! Nu sunteti primul caz.

    • Karpen este un liceu care ar functiona lejer si fara gradinita si primar. Deasemenea nu este singurul liceu din tara asta unde functioneaza in acelasi interval orar si gradinita, liceu si primar. Eu nu inteleg care este problema. Am distrus tot ce era din tara asta timp de 27 de ani, acum cand cineva constuieste ceva nu este bine. De ce nu lasi tu parintii, care au copiii la acest liceu sa hotarasca ce vor?

 4. Ultimul comentariu e foarte bun. Directorul e omul sistemului mafiot din Isj Bc. Stiti de cati ani e acolo si ce ordine executa? Cum sa bagi copii nevinovati intre golanii aflati prin clasele de luceu? Aranjamente la nivel de Isj. Ia anchetati, domnilor jurnalisti, sumele importante incasate pe cazari in caminul liceului, pe parcursul verii, pt. soferi, sportivi etc. Unde ajung banii, prin buzunarasele caror mafioti din educatie? Stiti cum lungea administratia Stavarache? Acum linge administratia Necula si PSD-ul.

 5. Dar la alte unitati de invatamant din buricul targului cum se poate depasi numerul de elevi prevazut de lege? Sunt Colegii si scoli care au 35-36 elevi. Cred ca nu or fi Dumnezeu acei invatatori si profesori care lucreaza in orele lor cu un astfel de colectiv. Isj stie? Da, stie! Dar doarme.

 6. Directorul asta e disperat dupa scaun. E prieten bun acum cu Necula? Ca in campania electorala din 2016 defila cu candidatul PNL. Astia-s directorii romani!

 7. Directorul de la “PTTR” pur si simplu trebuie sa faca orice ca sa atraga fra…pardon parinti ca sa-i “mulga” de: fondul clasei,fondul scolii,reparatii clasa,reparatie mobilier uzat,sponsorizarea Asociatiei “NV Karpen”, etc. Adica fonduri cu orice pret !
  Bani,bani si iara bani ! Asta-i motto-ul sec 21 !
  Eu personal cu 2 copii nu am vazut dascali in ultimii ani prin scolile romanesti, doar angajati ai scolii/ISJ/minister care merg la JOB de la 8 la 12 sau de la 12 la 16. Da la JOB, am zis bine, doar la JOB!!!
  De aia arata tara asta asa ! dupa chipul si asemnarea noastra!

  • Dar ce ar trebui sa faca dascalii, Cristi? Sunt tot oameni, ca si tine. Si au si ei un job la fel ca tine! Lucreaza cu materialul clientului. Scurt si cuprinzator! Matematic, biologic si cum mai vrei! Cerceteaza si ai sa vezi! Sau, mai bine, te invitam la catedra!

   • Ali, eu in mintea mea necoapta de peste 4 decenii imi doresc dascalii sa fie dascali si nu corporatisti la stat de la 8 la 16… DASCALI, nu flamazi dupa bani…. daca intelegi unde bat…
    Mersi pt invitatia la catedra, poate intr-o alta viata….

 8. Mulți , da prosti. Sau prosti, da multi. Alegeți varianta corectă! Oricum toti hotii astea or crăpa odată. Niste fripturisti, spăgari notorii. Noroc ca mai exista si presa si potera care ii mai leagă si ii face de cacat. În rest niste …ordinare, vorba cuiva.

 9. Eu mi-am inscris copilul la scoala Ion Creanga. Am fost la scoala pe 2 martie, la ziua portilor deschise si am vorbi cu cadrele didactice, am vazut salile de clase pregatitoare: foarte spatioase – mai mult de 65 mp cat are Pttr, o clasa mica unde nu ai loc unde sa te misti ,pe scurt o cutie de chibrituri. La Ion Creanga spatiile sunt foarte mari, salile sunt amenajate extrâordinar de frumos, au tot ce le trebuie pentru activitati . Pe langa after school se ofera si activitati complementare cum ar fi invatarea limbii engleze, chitara, clubul de lectura, abc-ul calculatorului, etc. Copilul meu va fi inconjurat de copii de varsta lui, intr. o scoala frumoasa, spatioasa si mai ales in siguranta – nu printre liceeni care fumeaza, vorbesc in ultimul hal, caci cine ajunge la liceul la pttr? Toti care sunt sub …..5 . Eu vreau siguranta pentru copilul meu si conditii foarte bune de invatare; in aceasta privinta pttr nu se va ridica niciodata la nivelul scolii ion creanga. Unii sunt incantati ca au loc de dormit…..eu va sfatuiesc sa nu va lasati copilasii printre liceeni – siguranta copiilor nostri e mai importanta.

 10. Da, Karpen face inscrieri la pregatitoare dar nu are cadru didactic care sa predea la clasa. Veniti la pttr, ca avem conditii, loc de dormit si cantina . Profesor la clasa nu avem,dar o carpim , o dregem si aducem in toamna pe cineva. Sa fim seriosi! E ca si cum as vrea sa fac paine , dar n.am drojdie….asa ca pana la toamna …serviti paine-tabla si in toamna vedem noi ce va fi. Categoric ,nu pttr! Ma duc cu copilul la Creanga.

 11. Chiar nu inteleg de ce sunt atatea pareri negative despre un proiect absolut bun!Nu aveti decat sa-i educati pe cei mari sa fie un model pentru cei mici!Ideea asta a fost lansata,daca imi aduc eu bine aminte, de un profesor de matematica foarte bun al liceului care a avut rezultate la olimpiada nationala.N. V. Karpenul isi va forma proprii elevi ceea ce e foarte bine!

 12. Nu aveti decat sa.i educati pe cei mari sa fie un model pentru cei mici??? Chiar asa, Diana? Inscrieti.ti tu copilul la pregatitoare, in cutia aia de chibrituri de….65mp, intr.un corp unde vor fi impreuna cu cei de liceu! Asteptam sa ne povestesti ce minunat e la Karpen.

LĂSAȚI UN MESAJ