Ca in fiecare an, pe 15 ianuarie, colegiul bacauan care poarta numele poetului national imbraca hainele de sarbatoare. La implinirea a 166 de ani de la nasterea lui Eminescu, elevii si profesorii de la colegiul care-i poarta numele au organizat o activitate inchinata acestuia dar si Zilei Culturii Nationale. Evenimentul a debutat cu un spectacol in care tinerii au recitat si au cântat pe versurile marelui poet, moment ce a mai cuprins un numar de dans contemporan si o prezentare de moda in care elevii colegiului au defilat in tinute confectionate chiar de ei din materiale reciclabile. Dupa spectacol a urmat un concurs gastronomic in care mai multe eleve de la postliceala i-au incântat pe profesori si invitati cu produse de patiserie si cofetarie. Cei care s-au bucurat de acest moment dulce au avut si rol de jurati, misiune absolut dificila intrucât toate preparatele au fost delicioase. Singura obiectie a fost asupra numarului de calorii peste care insa s-a trecut cu vederea. Toate „exponatele” au primit calificativ „maxim”. La final au avul loc colocviile revistei „Orizonturi noi” in cadrul carora s-a prezentat revista realizata in anul 2015, Seria noua, Nr.18 (21). Invitatii de seama ai colocviilor au fost prof. Ioan Neacsu, presedintele de onoare al Societatii Culturale a Elevilor si Profesorilor din Colegiul „Mihai Eminescu” si scriitorul prof. univ. Constantin Parascan, care a prezentat tema „Vamile iubirii si ale prieteniei”. Pe lânga elevii si profesorii colegiului au mai luat parte la aceste manifestari si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, iar din partea primariei a fost prezent col.(r) Paul Valerian Timofte, care este si membru in Consilul de Administratie al Colegiului „Eminescu”.
„Sunt legat sufleteste de acest colegiu pentru ca aici functioneaza unul dintre cele mai puternice cercuri al Cultului Eroilor din scolile bacauane. Aici am intâlnit copii si dascali foarte pasionati nu numai de literatura ci si de istorie. Sunt onorat si bucuros ca am putut lua parte la acest eveniment minunat din viata colegiului ce poarta numele marelui nostru poet national, Mihai Eminescu.”
Col. (r) Paul Valerian Timofte, presedintele Asociatiei Nationale Cultul Eroilor „Regina Maria” Bacau.
„Aceasta actiune este continuarea unui proiect ce a inceput pe 1 decembrie 2015 intitulat «Spiritualitate si traditie la români», proiect ce se va intinde pâna la finalul anului scolar. Colegii de la catedra de limba româna au avut o contributie deosebita in realizarea activitatilor dedicate zilei lui Eminescu si Zilei Culturii Nationale”, a precizat prof. Constantina Hulea, directoarea Colegiului „Mihai Eminescu” Bacau.
Urmatoarea activitate din proiectul „Spiritualitate si traditie la români” derulat de Colegiul „Mihai Eminescu” se va desfasura pe 24 februarie cu tema „Iubeste româneste de Dragobete!” si va cuprinde un concurs de epistole si o serata dansanta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ