In ultimii ani, conducerea Colegiului „Grigore Antipa” Bacau a obtinut, prin eforturi sustinute de intreg personalul, autorizari ale unor noi calificari profesionale Tehncian in activitati economice si Tehician in comert, ca urmare a solicitarilor agentilor economici din judetul Bacau, in cautare de personal calificat in domeniul Economic si Comert. De asemenea, traditia in pregatirea elevilor pentru formarea competentelor cheie/de baza in domeniul electronicii si protectiei mediului a condus la continuarea scolarizarii elevilor in domenii care stau la baza numeroaselor calificari in structura ramnificata, de nivel 4.

Acum, noul director, prof. Constantin Ciofu, a demarat un amplu proces de modernizare a bazei materiale a liceului, axat mai ales pe dotarea atelierelor si laboatoarelor, fiind derulate lucrari de reparatii, inlocuire a mobilierului scolar, achizitionare de ustensile de laborator si aparatura specifica, echipamente pentru atelierele de gastronomie si industrie alimentara, amenajarea cabinetelor si salilor de clasa, a amfiteatrului si a spatiilor de cazare a elevilor interni. „Agentii economici ne-au incurajat sa formam deprinderi de baza elevilor in timpul scolarizarii, in domeniul industriei alimentare, astfel incât absolventii sa se adapteze conditiilor locurilor de munca, indiferent de compartimentul in care vor lucra, având deja experienta angajarii unui mare numar de absolventi in brutariile si patiseriile din Bacau, inclusiv la SC Pambac SA”, a explicat directorul Constantin Ciofu.

Efortul cadrelor didactice de a atrage elevii spre aceasta institutie scolara, prin proiectele derulate la nivel judetean si national, prin prezenta elevilor la olimpiadele si concursurile scolare, in fiecare an, asigurarea efectuarii stagiilor de practica la standarde performante, atât in atelierele si laboratoarele scolii, cât si la partenerii economici de profil, prin formarea competentelor profesionale tehnice specializate, s-a materializat si in realizarea planului de scolarizare pentru anul scolar viitor.

PUBLICITATE

„Reusim astfel sa asiguram o buna tranzitie a absolventilor ciclului inferior spre ciclul superior al liceului, dar si angajarea unui numar mare dintre absolventii nostri. Mai mult, in ultimii ani am atins si media la nivel national a procentului de promovabilitate la examenul de bacalaureat”, a completat si prof. Daniela Bilbor, directorul adjunct al colegiului.

Studii liceale si profesionale

Pentru anul scolar 2015-2016 unitatea de invatamânt propune absolventilor claselor a VIII-a o oferta educationala atractiva. Astfel, pentru invatamântul liceal sunt aprobate 9 clase de a IX-a pe tehnician ecolog si protectia calitatii mediului (1 clasa), tehnician analize produse alimentare (1), tehnician in industria alimentara (1), tehnician operator tehnica de calcul (1), tehnician in turism (2 clase), tehnician in gastronomie (2) si tehnician in activitati economice (1). Pentru invatamântul profesional IP 3 (clasa a IX-a), Colegiul „Grigore Antipa” are in oferta sa educationala pentru anul scolar viitor o clasa pentru calificarea cofetar – patise, o clasa pentru brutar – patiser – preparator produse fainoase si o clasa pentru comerciant – vânzator.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ