28 ianuarie 2023
-1.1 C
Bacău

Colectă de carte pentru ambasadorul SUA în Republica Moldova

HomeActualitateColectă de carte pentru ambasadorul SUA în Republica Moldova

Colectă de carte pentru ambasadorul SUA în Republica Moldova

O acțiune de protest față de declarațiile ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit, referitoare la identitatea populației din stânga Prutului, va avea loc marți, ora 10:00, la Fântâna din Piața Universității.

Bucureștenii îi vor aduce diplomatului american cărți de istoria românilor.„Rea voință, lipsă de pregătire sau derapaj diplomatic în numele unor interese strict personale – oricare dintre aceste aspecte care l-ar fi determinat pe ambasadorul Pettit să sfideze populația Republicii Moldova, majoritar românească, să o trateze incorect din perspectivă identitară și geopolitică, sunt condamnabile. România și Republica Moldova sunt două părți ale aceluiași popor, care pot decide să se unească pe căi democratice, conform dreptului internațional, pe baza voinței populare liber exprimate.

Dacă domnul ambasador a uitat sau nu mai știe istoria spațiului în care își exercită mandatul, îi readucem noi în atenție elementele esențiale ale acestei istorii”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Protestul de la București se va desfășura concomitent cu o manifestație stradală la Chișinău.

De la ora 10:00, chișinăuenii vor protesta în fața ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, cerând retragerea de urgență a lui James D. Pettit din funcția de reprezentant al diplomației americane la Chișinău.

Alte titluri
Alte titluri

Cum arată Centura Bacăului după ninsoare VIDEO

Imagini de pe Varianta Ocolitoare Bacău (A7), după o...

E 85, în continuare blocat, la Buzău

Drumarii de la CNAIR continuă activitățile de deblocare a...

Cum se circulă în județ

Conform datelor transmise, în cursul acestei dimineți, de conducerea...

Situația traficului rutier în județul Bacău

Având în vedere situația meteorologică din județ, polițiștii băcăuani...

Opinii
Opinii

Ultimele știri