Vasile Asandei va avea, curând, o discutie cu comisarul european Corina Cretu

Trei reprezentanti ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (AD) Nord-Est au inceput o vizita în Olanda de Nord, în perioada 29 septembrie – 2 octombrie, in Programul de colaborare intre Regiunea Nord-Est sI Regiunea Olanda de Nord, lansat in primavara acestui an. Trei reprezentanti ai Olandei se vor afla in Regiunea Nord-Est in perioada 26 – 30 octombrie.

„Din start am convenit ca dorim aceasta colaborare ca o apropiere efectiva, o cunoastere reciproca, o fructificare inteligenta a oportunitatilor si o abordare realista a intereselor viitoare. Credem ca aprofundarea integrarii europene trebuie sa includa si aceasta modalitate: doua sau trei regiuni din tari diferite, sa construiasca un Program Comun de Dezvoltare, de aceea aducem în atentia Comisiei Europene initiativa noastra pentru a fi evaluata si dezvoltata ulterior” – spune Vasile Asandei, directorul general al ADR Nord-Est. Pe masura ce demersul a înaintat a primit semnale de sutinere din partea comisarului european pentru politici regionale, Corina Cretu, al Ministerului Dezvoltarii Regionale si al Administratiei Publice si Ministerului Fondurilor Europene.

În anul 2014, Olanda conducea detasat topul investitiilor straine directe (ISD) în România, cu aproximativ 15.000 de milioane de euro investiti, reprezentând 25% din totalul la nivel national, cele mai mari investitii fiind în întreprinderi greenfield. Însa cea mai mare parte a acestor investitii se concentreaza în regiunile Bucuresti-Ilfov, Centru, Vest si Sud-Muntenia, Regiunea Nord-Est nereusind sa atraga pâna în prezent decât investitii de amplitudine modesta.

PUBLICITATE

Elmet International Bacau si alti investitori din Moldova, de exemplu, îsi dezvolta permanent afacerile în Regiunea Nord-Est. Dar eforturile de a crea un mediu investitional stabil si atractiv trebuie întarite, motiv pentru care initiativa ADR Nord-Est are acest obiectiv ambitios. Si directorul general ADR Nord-Est va face, în perioada urmatoare, o vizita la Bruxelles, pentru a avea o discutie pe elemente concrete cu comisarul Corina Cretu, privind Programul Comun de Cooperare si sprijinul pe care Comisia îl poate acorda.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ