Dupa numai o luna, Codul Rutier a fost din nou modificat. Noile reglementari au intrat in vigoare ieri, fiind publicate la finele lunii iulie in Monitorul Oficial al României. Potrivit acestora, posesorii de permis din categoriile B, BE, C sau CE au dreptul sa conduca si tractoare.

Biciclistii, acolo unde nu sunt amenajate benzi sau piste speciale pentru ei, pot circula si pe acostament in sensul de mers, daca circulatia se face fara pericol. Atunci când se intâlnesc in trafic, mopedistii, motociclistii si biciclistii trebuie sa circule unul in spatele celuilalt, adica pe un singur rând si sa nu faca slalom printre masini fiecare dupa bunul plac.

Atât ei cât si biciclistii pot traversa strada pe trecerea de pietoni doar daca merg pe lânga vehicul, iar biciclistii trebuie sa aibe tot timpul la ei actul de identitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu ce trebuie sa fac in situatia in care,pe data de 29 iulie am sustinut examenul de sala unde am fost admisa,iar pe data de 9 august am picat la traseu.Trebuie sa dau di8n nou examenul teoretic {sala} ? Multumesc !

LĂSAȚI UN MESAJ