Cod galben de vreme rea în județul Bacău

  Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de cod galben pentru județul Bacău. Fenomenele vizate sunt cele de viscol și depunerea unui strat consistent de zăpadă, iar intervalul pentru care a fost emisă această atenționare meteorologică este 10 ianuarie, ora 22,00 – 11 ianuarie, ora 12,00.

  Direcția Regională Iași a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în subordinea căreia se află județul Bacău, spune că acționează prompt acolo unde situația o impune, pentru a menține practicabilă, în condiții de siguranță, rețeaua rutieră națională.

  „Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate” – a transmis CNAIR.

  Pentru siguranţa cetăţenilor, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă recomandă evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

  Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

  Anunțuri publicitare

  Alte articole