* zeci de bacauani au mers inca din prima zi la sediul Inspectoratului de Politie Judetean sa afle mai multe informatii despre locurile scoase la concurs sau chiar sa se inscrie

Luni dimineata, la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau s-au prezentat mai multe persoane interesate de locurile care au fost scoase la concurs pentru recrutare din sursa externa. Tineri sau trecuti de prima tinerete, posibilii candidati au format un grup in fata sediului si cu totii au putut afla ce presupune aceasta meserie de la un politist care activeaza la un post de politie comunal, pentru ca toti cei care vor fi angajati acum vor ajunge in mediul rural, la structura de ordine publica.

„Trebuie sa stiti ca sunteti in slujba cetateanului 24 de ore din 24. Chiar daca este Revelion sau Craciun, daca trebuie sa intervii la un eveniment te duci, nu conteaza ca este sarbatoare”, le explica politistul cu ani de vechime in uniforma. Printre cei care il ascultau cu atentie se afla si un tânar, agent de vânzari, care a venit mai mult din curiozitate. „Vreau mai intâi sa aflu care sunt conditiile, sa vad ce se cere si care este salariul. Vreau sa stiu daca venitul este mai bun decât ce am eu acum. Dupa ce o sa am toate informatiile, o sa ma decid ce fac”, ne-a spus acesta. IPJ Bacau a scos la concurs pentru recrutare din sursa externa 105 posturi de agent, iar inscrierile se fac pâna la data de 8 aprilie. Nu exista limita de vârsta.

PUBLICITATE

Concurs si la Pompieri, insa doar pentru subofiteri in rezerva

Angajari se vor face si la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, insa doar din rândul fostilor subofiteri. „In scopul reducerii deficitului de personal, incepând cu data de 4 aprilie a fost demarata procedura de incadrare a 25 de posturi vacante la nivelul ISU Bacau.

Sursa de recrutare face referire exclusiv la subofiterii in rezerva care indeplinesc conditiile necesare in vederea rechemarii in activitate”, a declarat cpt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISU Bacau. Din totalul de posturi, 19 sunt la Detasamentul de Pompieri Bacau, 2 la Detasamentul Moinesti si 4 la Detasamentul Onesti – Garda Podu Turcului. In toamna anului 2011, de la ISU Bacau au fost disponibilizati 9 pompieri, iar alti 11 si-au dat atunci demisia. Ei sunt cei care acum au acum sansa sa revina si sa imbrace uniforma de pompier. Inscrierile se fac pâna vineri, 8 aprilie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

 1. Faptul ca se angajeaza fara pregatire militara si de specialitate duce la concluzia ca in sistem vor intra persoane incompetente. Nu ca ar strica compozitia intelectuala a Politiei, asa cum este la ora actuala…

 2. Obligatoriu trebuie facute niste testari cat si niste cursuri post angajare pt insusirea legislatiei, pt ca mai avem o alta politie locala care este ca si inexistenta pt infractori.

 3. Domnilor din conducerea Politiei Nationale ,Judetene,
  Nici acum , dupa experienta neplacuta din trecut , nu ati realizat ca aceasta modalitate de acoperire a deficitului de cadre din sursa externa este o problema paguboasa din foarte multe puncte de vedere !
  Pacat ! Pregatire profesionala ,autoritate ,prestanta ……….nimic
  Va spun si faptul ca nu sunt strain de domeniu .

 4. A uitat sefu’ sa zica ca veti fi automat argatii primarului din comuna respectiva alaturi de bravii de la politia locala, va trebui sa le rezolvati diverse combinatii, etc. Intrebatii pe cei care sunt acum prin comunile respective si va spun exact ce si cum, o sa trebuiasca sa inchideti ochii la faradelegile primarului si multor altor prietenasi ai acestuia.

 5. Atentie la pompieri!!! Vor din cei care au plecat in 2011 prin demisie,acum sunt buni…Au uitat cei din conducerea inspectoratului cum i-au pus sa dea examen dupa 20 de ani cu cei angajati in 2007!!!!!!! Halal conducere,unii subofiteri stiau mai mult decat cei care-i examinau.Acum sunt buni dar sa ramana cu neamurile lor! Nu se stie ce-i acolo,daca te uiti mai atent 70% sunt sot,sotie,veri,neamuri,diferite grade de rudenii unii chiar sefi directi dar nu vede nimeni. Poate intr-o zi aude cineva…

LĂSAȚI UN MESAJ