Sportivii băcăuani premiați la Bilbao (Foto: bilbao.mae.ro)

Membrii clubului de fotbal Atletico Bacău și reprezentanții Asociației „1 Decembrie”, din orașul Gernika-Lumo, au primit Diplome de merit din partea Consulatului General al României la Bilbao pentru participarea la competiția sportivă din Spania.

Diplomele – informează Consulatul General al României în orașul spaniol – au fost înmânate de Marian Popescu, consul general, în prezența vicepreședintelui clubului de fotbal Athletic Bilbao, Jose Angel Corres, și a fotbalistului Cristian Ganea, de la același club.

Proiectul a fost inițiat și implementat de Asociația „1 Decembrie” și a inclus participarea echipei românești de fotbal la un mic turneu alături de echipe din Țara Bascilor.

În perioada 2-8 septembrie, o selecționată a clubului Atletico Junior Bacău, formată din jucători născuți în anii 2007 – 2009 a participat la un stagiu de pregătire și la un patrulater organizat de clubul Athletic Bilbao.

Antrenorii clubului, Gabriel Vârlan și Bogdan Miron, au deplasat în Spania un lot format din 17 copii.

Membrii clubului băcăuan au vizitat, cu acest prilej, Consulatul României, s-au întâlnit cu fotbalistul Cristian Ganea și au văzut două meciuri din Segunda Division.

Alte articole