Saptamâna aceasta, in Penitenciarul Bacau s-au derulat o serie de activitati menite sa aduca zâmbetul pe buze femeilor inchise aici.

Sedintele de terapie bazate pe veselie au facut parte din Proiectul „Valentina BERTOLA” iar terapeuti voluntari ai Fundatiei „Cliniclowns” din Italia au organizat jocuri, clownerie, pantomime, commedia dell’arte si divertisment cu detinutele prezente in sala.

In aceeasi perioada, la sediul Asociatiei Betania, s-a organizat un curs de Clownterapie pentru psihologi, profesori si educatori, în cadrul aceluiasi proiect.

„Scopul derularii acestui proiect a constat în crearea cadrului general si unitar de organizare si desfasurare a activitatilor de specialitate în vederea eficientizarii activitatilor derulate cu persoanele private de libertate, a mentinerii tonusului fizic si psihic corespunzator unei stari adecvate de sanatate, precum si a cultivarii unui climat psihosocial pozitiv, menit sa satisfaca nevoile educationale si de socializare ale acestora”, a declarat insp. pr. Madalina Matasaru, purtator de cuvânt la Penitenciarul Bacau.

Terapia prin zâmbet este utilizata ca o procedura alternativa de comunicare, iar in unitatea de detentie din Bacau au mai avut loc astfel de activitati.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ