Ieri, la orele prânzului, curtea observatorului abia redeschis s-a umplut de copii de toate vârstele. A fost de altfel ziua lor si prima in care institutia a putut fi vizitata pe indelete de curiosi, dupa reabilitare si modernizare.

De la ora 12, ziua s-a animat gratie copiilor de la Scoala Populara de Arte si Meserii, care a organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean, Complexul de Stiintele Naturii si Gradinita Crai Nou spectacolul „De ziua ta, copile drag!”. S-au derulat in fata observatorului momente frumoase de spectacol: teatru, momente literare, muzica – de la populara la usoara si instrumentala si n-au lipsit dansurile populare. In paralel, s-a desfasurat concursul de desene.

„Intotdeauna am dedicat aceasta zi activitatilor cu sarbatoritii zilei, copiii. In acest an, tema a fost Cosmosul, asta si in legatura cu deschiderea Observatorului Astronomic. In fiecare an am organizat acest eveniment. La sfârsit copiii vor primi diplome, premii constând in carti, fructe, dulciuri”, a declarat Carmen Voisei, director general al Scolii Populare de Arte.

De altfel, de 1 Iunie, Observatorul a fost in centrul atentiei, fiind gazda pentru 14 grupuri de circa 40 de persoane, chiar si mai multe, care au trecut pragul institutiei si s-au minunat de toate frumusetile din interior. Daca ieri programul a fost pâna la ora 21, astazi si vineri programul de vizitare este intre orele 8-16. Accesul va fi gratuit.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Felicitari directiunii Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Ion Borcea si personalului Observatorului astronomic pentru proiectul deosebit finalizat cu succes. Felicitari doamnei muzeograf Maria Velea pentru activitatea de o viata dusa in cadrul acestui important obiectiv turistic al Bacaului!

LĂSAȚI UN MESAJ