Saptamânal, Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau monitorizeaza cazurile de viroze respiratorii inregistrate la cabinetele medicilor de familie, dar si in unitatile sanitare publice.

Astfel, cea mai recenta analiza arata faptul ca, in judetul Bacau, circa 2.000 de persoane au fost diagnosticate cu infectii acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS) si pneumonie sau bronhopneumonie.

„Din totalul bolnavilor, 466 au primit diagnosticul de penumonie sau bronhopneumonie, iar 174 dintre ei au fost internati pentru a primi tratament sub supraveghere”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la DSP Bacau.

PUBLICITATE

Cei mai afectati ramân copiii cu vârste de pâna la 14 ani, insa au ajuns in atentia specialistilor si bacauanii din grupa de vârsta 15 – 49 de ani. Pentru a va feri de bolile de sezon, medicii recomanda o alimentatie bogata in fructe si legume, o tinuta adecvata vremii de afara, spalarea pe mâini ori de ori este necesar si vaccinarea antigripala.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ