In traditia meleagurilor Borzestiului, loc unde s-a nascut voievodul Stefan cel Mare se inscrie si comemorarea personalitatii acestuia la biserica voievodala pe care a inaltat-o aici.

Astfel, printr-un parteneriat incheiat intre Arhiepiscopia Romanului si a Bacaului si mai multe asociatii culturale (Asociatia Betleemul Stefanian, Asociatia Culturala „Filomelos”), precum si cu Colegiul National „Dimitrie Cantemir” si Scoala Gimnaziala „Sfântul Voievod Stefan cel Mare” din Onesti, aici a avut loc cea de-a III a editie a „Zilelor Betleemului Stefanian”.

In cadrul acestui eveniment s-au savârsit slujbe religioase intru cinstirea marelui voievod Stefan cel Mare si au fost sustinute alocutiuni de catre profesori onesteni pentru redescoperirea valorilor istorice si de legenda ale neamului românesc.

PUBLICITATE

Prof. Ionel Abaza, a prezentat expunerea „Contributia binecredinciosului voievod Stefan cel Mare la dezvoltarea culturii”, iar prof. dr. Emilia Boghiu a sustinut o comunicare ce a evidentiat legatura lui Vasile Alecsandri cu plaiurile Borzestilor.

Totodata, micii actori de la de la Trupa de teatru „Alfa” de la Biblioteca Municipala „Radu Rosetti” (coordonata de Doina Bruma si Nicoleta Salbatecu) au prezentat si ei sceneta „Stefan Voda din legenda”, iar pelerinii care au ajuns in zona au fost incântati cu un concert de cântece patriotice.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ