Bacauanii pot începe pregatirea dosarelor de finantare prin Programul Casa Verde. Acestea pot fi depuse la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Bacau, persoanele fizice în sesiunea programata între 10 si 24 octombrie, iar persoanele juridice în intervalul 17 octombrie -14 noiembrie 2016.

Ministerul Mediului Apelor si Padurilor a lansat Programul Casa Verde Clasic.

Populatia si persoanele juridice – ne-a informat APM Bacau – pot beneficia de finantare prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încalzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabila.

Bugetul alocat pentru întreaga tara este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populatiei si 34 de milioane persoanelor juridice.

Ce poate solicita populatia

Echipamentele finantate pentru populatie sunt panourile solare si pompele de caldura, cuantumul finantarii nerambursabile prin AFM fiind în functie de tipul instalatiei, astfel:
● pâna la 3.000 de lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate;
● pâna la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare presurizate;
● pâna la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv pompele de caldura aer-aer.

Ce pot solicita persoanele juridice

În cazul persoanelor juridice, beneficiarii programului pot fi unitatile administrativ-teritoriale (UAT), institutiile publice si unitatile de cult.

În acest caz se va finanta instalarea de sisteme care utilizeaza energie solara si energie geotermala, dar si sisteme care folosesc drept combustibil gaz de fermentare a deseurilor, a namolurilor din instalatiile de epurare a apelor uzate, biogaz sau centrale termice pe baza de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Sumele alocate sunt mai mult decat jenante. Costurile sunt cu mult mai MARI! Preturile echipamentelor, costul instalarii de catre echipa specializata sunt astronomice. Praf in ochi programul Casa verde. Nu e pentru oamenii de rand. Sumele sunt “dedicate”.

LĂSAȚI UN MESAJ