Bacalaureatul de anul acesta a fost usor, dar asta nu a insemnat mai nimic. Pentru ca rezultatele au fost viciate de corectori. Iar un copil a murit deoarece teza sa la romana a fost notata cu 7,2 desi merita 8,9, cum s-a vazut dupa contestatie.

Doar ca baiatul ala nu mai este; a murit calcat de tren, cu visele de a studia in Anglia spulberate de un corector care a notat dupa ureche lucrarea la romana.

Daca aveti curajul sa deschideti listele cu rezultatele la Bac dupa contestatii o sa va inspaimantati. Practic si-au batut joc de elevi. Notarea originala era cu pana la doua puncte mai mica fata de contestatie. Cei mai loviti au fost absolventii de la Colegiul Vranceanu.

PUBLICITATE

O sa vedeti la acest liceu note care se transforma, dupa contestatie, din 8,2 in 9,3, de la 8,2 in 9,5, de la 9 in 10, sau de la 7,9 in 9,5 ori din 7,5 in 9,6. Nota 8 devine 9,1, 8,8 – 9,6 iar 6,6 devine 8,4.

Aceeasi situatie, dar la un nivel mai redus, se gaseste si la Alecsandri sau Ferdinand I.

Deci, care este explicatia si cine raspunde pentru aceasta situatie?

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

17 COMENTARII

 1. Si nu au facut toti contestatie! Asa ne punem viitorul in mainile unor profesori nemernici scârbiți si ticalosi, care au uitat de mult de ce au ales pedagogia. Notele trebuie anulate si recorectate lucrarile.

 2. Presa nu cred ca are calitatea sa eticheteze profesorii. Nu toata lumea se pricepe la invatamant asa cum cred altii. Pentru a deveni profesor nu e nevoie sa studiezi doar pedagogia. Cine nu stie, sa nu foloseacsa astfel de cuvinte.

  • Daca esti profesor, imi pare rau, dar nu esti pregatit sa citesti un articol. Pacat ca unii ca dumneata predau in scoala romaneasca fara sa stie sa interpreteze niste fraze. Matale vezi numai ce-ti convine; de aia nici nu comentezi la obiect. Hai, mars de aicea, ca strici atmosfera!

   • Imi pare rau, domnule Dan, din fericire stiu sa interpretez niste fraze si va rog sa nu folositi cuvinte nepotrivite la adresa unui om pe care nu il cunoasteti.Limbajul unui om spune multe.

  • V.M, ARE VOIE PRESA SA ARATE IMPOTENTA PROFESORILOR NEMERNICI CARE N-AU LEGATURA CU CORECTATUL SI INVATAMANTUL.BAGATI LA PUSCARIE CEI CARE ANULEAZA SANSELE UNOR COPII .

 3. La Colegiul Economic sunt multe diferente de doua puncte, am vazut si o diferenta de 3,5 puncte la romana , de la 5,90 la 9,50, este o greseala enorma.

 4. Prima întrebare este cine îi plătește cum trebuie. Totul pleacă de la motivația financiară. Apoi vin: lipsa de pregătire a unora, dezinteresul altora, subiectele idioate, diferențele de viziune între corectori etc. Sunt atât de multe probleme…

 5. Cum sa faci aşa ceva? …sa inveti 4 ani,sa tragi sa ajungi undeva ,şi cineva sa îţi spulbere toate sperantele şi 4 ani de muncă..şi sa pună o nota care nu coincide cu valoarea la care ai ajuns..daca nu invata mai spuneam..dar aşa este o nedreptate:(imi pare sincer rău sa văd aşa ceva..

 6. Stiti cu cat e platit un profesor pt a corecta o lucrare? 3 lei. Cam cate pagini are o lucrare in medie? 6? Plus ca majoritatea profesorilor sunt obligati sa mearga la aceste examene. Dar recunosc este in totalitate vina profesorilor. Nu i-ar baga nimeni la inchisoare daca ar refuza toti sa examineze. Insa cum poporul roman nu are sange de leu ci de oaie. Iata ce se intampla. 🙂

  • Va bateti joc de viitorul acestei tari! Nici “Domnu ‘ Trandafir ” nu avea leafa mare dar avea drag de meseris lui! E rusine pentru un educator ca sa dramaluiasca munca lui nobila ca ziua de munca a minerului, gunoierului,cosarului, a celui de la canalizare, sau etc. Trebuie retribuita munca fiecaruia dar trebuie sa avem si constiinta !

  • Si daca nu ar fi platiti, tot ar trebui sa mearga la corectat si sa corecteze tezele in mod responsabil. Pentru ca face parte din fisa postului. E o chestie asumata. Treaba asta cu motivatia financiara e asa…, ca sa-si justifice lipsa de interes si profesionalism. De fapt toti profesorii sunt multumiti de salarii, avand in vedere numarul de ore prestate saptamanal, ca sa nu mai zic de vacante si timpul pentru meditatii. S-ar putea sa constatam ca profesorii sunt mult mai bine platiti in raport cu alte categorii profesionale.

 7. da si eu ma intreb cine ii corecteaza pe corectori si care dintre corectori au dreptate? Cei dintâi? cei de pe urma?… Cauza diferentelor de notare la anumite discipline de factura umanista este, in primul rând, relativitatea baremelor. Exprimarile ambigue din baremele de evaluare sau chiar din formularea cerintelor, precum si calupurile de 4 sau 6 puncte nedefalcate pe subpuncte mai mici – alocate clar pentru anumite componente ale răspunsului formulat – fac posibile diferente mai mari de un punct de la un evaluator la altul. La aceasta se adauga raspunsurile, de cele mai multe ori imperfecte / parțiale ale elevilor – care lasă la latitudinea profesorului un calup de 4/6 puncte, după caz, alocate după regula totul sau nimic. Decide fiecare după capul lui dacă un răspuns partial este echivalent cu totul sau nimic… In mod cert, un raspuns partial nu poate fi egal cu Răspunsul la cerință… Cred că noi, corectorii, ar trebui să ne revoltăm: adică să refuzăm a mai corecta pe bareme nedetaliate, ambigue… Cam asta este realitatea… A porni de la premisa că profesorii doresc răul elevilor, este cel puțin o naivitate, dacă nu cumva o răutate gratuită. Spor la învățat!

 8. Se joaca cu nervii noștri. Copilului meu i-au inversat nota cu a altui elev, primind 3,8 în loc de 9,65. Astfel a fost declarat respins. Abia pe data de 10 iulie au intrat lucrurile în normal.

LĂSAȚI UN MESAJ