Cine e de vină pentru starea pietonalului din Centru?

    Zona pietonală din centrul Bacăului a fost realizată, pe vremea Alexandrinei Găinușe, din plăci ceramice. Pietonalul a fost reparat de mai multe ori din cauză că plăcile nu au rezistat intemperiilor, totul culminând în anul 2006, când plăcile sparte nu au mai fost înlocuite, ci… betonate.

    În 2012 s-a reparat din nou zona pietonală, de data asta luându-se totul de la zero. Ceramica a fost înlocuită cu gresie, s-au pus bănci și au fost reconfigurate rondurile cu flori, în total cheltuindu-se 2,5 milioane de lei.

    Șase ani mai târziu, se lucrează din nou la pietonal pentru că o mare parte dintre plăcile de gresie s-au spart. De data aceasta lucrează Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM), care a primit de la Primărie un contract în valoare de 200.000 de lei pentru remedierea situației.



    Muncitorii SSPM Bacău vor înlocui plăcile de granit sparte sau dezlipite, iar suprafețele peste care se va aplica beton și un adeziv special vor fi nivelate.

    De ce s-au spart plăcile de granit?

    Unii ar da vina pe cei care au făcut lucrarea în 2012, alții pe materialele folosite, dar nu trebuie uitat că zona este utilizată și ca pistă pentru skateri și bicicliști, spre disperarea locatarilor din zonă. Ar trebui un loc special pentru tinerii care fac acrobații cu skateboardul?

    A existat unul, lângă Bazinul de Înot, însă «Divertis Parc», amenajat în timpul administrației lui Dumitru Sechelariu, a fost desființat sub mandatul lui Romeo Stavarache pe motiv că zgomotele îi deranjau pe pensionarii care locuiau acolo. În proiectul de modernizare al Insulei de Agrement este prevăzut un astfel de spațiu, dar, deocamdată, nu este permis accesul pe insulă.

    Un proiect care prevedea realizarea unui astfel de loc de divertisment nu a întrunit numărul de voturi necesare, în urma unei campanii de „salvare” a Parcului Cancicov, iar, în disperare de cauză, unii adolescenți au creat o petiție online prin care cer amenajarea unui Skate Park. (Răzvan Bibire, Florin Ștefănescu)

    Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"