Constitutional vorbind, România este condusa de popor, prin intermediul reprezentantilor sai alesi. Parlamentul, ca expresie a vointei poporului, acorda votul de incredere Guvernului si programului de guvernare.

Puterea, deci, izvoraste direct de la popor. In realitate, insa, de ani de zile vointa poporului este ignorata. Una voteaza alegatorii si alta se intâmpla in realitate. Practica aceasta s-a incetatenit de prin 2004, când alegerile au fost câstigate de alianta condusa de PSD dar presedintele Basescu a decis altfel. Mai catre noi, Referendumul de demitere al presedintelui Traian Basescu a fost ignorat deoarece legile au fost reinterpretate conform dorintelor cancelariilor occidentale.

Legile se schimba dupa interesele ambasadelor straine, Codul Muncii, de exemplu, a fost modificat pentru a multumi investitorii straini, organismele statului actioneaza pentru a proteja interesele externe si cazul de la Pungesti, unde jandarmii s-au razboit cu taranii care se impotriveau forajului pentru gaze de sist este un exemplu graitor. Tot organele statului duc un adevarat razboi impotriva oamenilor de afaceri români si-i protejeaza pe investitorii straini. De exemplu, când ANAF a inceput sa se intereseze de evaziunea companiilor straine, imediat seful institutiei a fost schimbat.

PUBLICITATE

In ultimele zile am asistat, de altfel, la schimbari importante in institutiile de forta ale statului. Au fost schimbati, peste noapte, in afara de seful ANAF, conducerea Jandarmeriei, a ISU, procurorul general, conducerea serviciului de informatii al MAI. Nu mai vorbesc de abuzul prin care, in vreme ce exista un proces pe rol, ANAF incearca sa evacueze o institutie de presa; buna-rea, Antena3 a fost o voce critica necesara pastrarii brumei de democratie din România.

Ce se va intâmpla mai departe? Deja tavalugul schimbarilor a pornit. Parlamentul este tinut in sah cu ajutorul dosarelor, Guvernul de tehnocrati marionete executa numai ceea ce li se spune iar in Justitie se poarta cele mai grele lupte pentru controlul institutional. Iar tragedia nu este ca tara e condusa din afara, ci ca toata aceasta lupta intre interesele americane, germane, europene, olandeze, franceze, maghiare si rusesti nu construieste, ci demoleaza.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. Candva, aici prin Moldova, au existat lupi. Chiar haite de lupi…apoi, nimic. Nici macar urma de-a lor. Banuiesc daca și-ar fi schimbat comportamentul la un moment dat ar mai fi ramas cateva exemplare intr-un fund de codru. Oamenii au fost nevoiti sa-i extermine, au umblat peste tot prin paduri, prin toate hatisurile, prin toate rapile si-au depus oarece efort ca sa nu mai ramana unul din rasa lor pe nicaieri, pentru ca-si puteau schimba parul, dar nu si naravul. De ce-am crede ca parlamentarii sunt altfel? De ce cu trecerea timpului avem alte espectative de la ei. De ce despre lupi am stiut sigur ca nu se vor putea schimba iar la astia mai speram? Parisul a renascut pe ruinele vechiului Paris: ruine atat de moloz, cat si de oameni. Tunurile lui Bonaparte s-au ocupat de cladiri iar “cetatenii” de conducatori.

 2. Domnule Razvan;;;;
  Se pare ca nu a-ti inteles,,,d-l Diaconescu a facut o METAFORA,despre comportamentul
  acestor Parlamentari……..Eu stiam o gluma;; Stiti ce este SAMPANIA ???
  Este un vin popular pe care il beau masele prin reprezentatii ei ,!!!!
  Ce treaba au Agenturile Straine daca noi am votat gresit,,,,,Cine a trimis in Parlament
  un asemenea LUP = numit Viorel Hrebenciuc si toata gasca de Activisti ???!!!
  Macar acum sa fim mai atenti caci vin ALEGERILE peste noi si in cabina de Vot
  intram singuri,, Trebuie sa renastem si noi,caci santem in coada Europei…..

 3. Imi doresc ca vorbele lui Caragiale: ,,Sa se revizuiasca, dar sa nu se schimbe nimic” si ,,Fiecare voteaza cu cine vrea, iar din urna iese cine trebuie”, sa fi apus!

  Oameni buni, alegerea ne apartine!

  Hrebenciuc-,,guzganul rozaliu”, ,,eminenta cenusie”= o marioneta ca toate celelalte, in slujba mafiei! Nu mi-as dori o secunda sa fiu nici in pielea, nici in averea sa dobandita fraudulos. Sincer, as aprecia daca si-ar indrepta greseala grava, intorcand poporului ceea ce i-a luat pe nedrept, stiut fiind ca simpla iertare, fara repararea faptei ilicite si imorale, nu are nici o valoare.

  ,,…Prin vrerea si puterea bunului Zalmoxis, se nascuse Marele Lup Alb al Dacilor Liberi. Din acea clipa, destinul patriei, avea inca un aparator de temut…”- din ,,Legenda Lupului Dacic”

LĂSAȚI UN MESAJ