Ultimele date statistice furnizate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca si inscrise in Registrul general de evidenta a salariatilor-REVISAL- de cei 11.683 agenti economici activi care isi au sediul in judetul Bacau arata ca pe teritoriul acestuia sunt 117.096 angajati.

Unii dintre ei lucreaza nu numai la un angajator, dovada ca numarul contractelor individuale de munca este mai mare fata de cel al lucratorilor. Astfel, la inceputul acestei saptamâni erau in vigoare 126.747 contracte, din care 117.054 erau pe durata nedeterminata.

Alte 4.936 erau suspendate iar in cazul a 337, titularii erau detasati. Clasamentul agentilor economici care au cei mai multi salariati este, oarecum, surprinzator. Printre cei de pe primele cinci locuri regasim si doua unitati bugetare.

In fruntea clasamentului se situeaza firma Dedeman, cu 9.234 salariati (9.237 contracte de munca). Locul secund este ocupat de catre Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. Aceasta unitate are 1.995 angajati (2.018 contracte).

Ea este urmata indeaproape de Agricola International cu 1.922 salariati (1.929).

Dupa aceasta unitate privata vine Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului cu 1.783 de salariati (1.925 contracte de munca), institutie bugetara care este urmata de catre SC Aerostar SA, cu 1.788 angajati (1.789).

Pe urmatoarele locuri se plaseaza SC Tehnostrade SA (lucrari de constructie a drumurilor si autostrazilor)-1.213 (1.213), Directia Silvica-878 (882), SC Industries Yeld SRL -873 (873), Spitalul Municipal Onesti-804 (852) si SC Holzindustrie Schweighofer Baco SRL-784 (784). Primele sapte sunt din municipiul Bacau.

SC Industries Yield SRL isi are sediul in comuna Sarata si obiectul ei de activitate este confectionarea unor articole de imbracaminte iar SC Holzindustrie Schweighofer Baco SRL este din Comanesti si produce furnire si panouri din lemn.

Topul primelor zece unitati arata ca societati comerciale cu traditie au disparut din fruntea clasamentului, multe fiind desfiintate sau reduse considerabil ca activitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Ceva nu e bine! Primele locuri ar trebui ocupate de firme care produc apoi de cele care vand produsele. Si pe ultimele locuri ar trebui sa fie serviciile de asistență socială.

LĂSAȚI UN MESAJ