20 aprilie 2024
ContrasensCine a tras?

Cine a tras?

Se implineste un an de la „victoria” din Piata Maidan. O victorie care a fost generata de un misterios tir care a ucis, deopotriva, forte de ordine si protestatari.

Impuscaturile, care au fost punctul determinant al unei manifestatii care era pe punctul sa se stinga, au ramas neelucidate pâna astazi. In vreme ce actualul Guvern al Ucrainei il acuza pe fostul presedinte ca ar fi responsabil pentru mortii din Piata Maidan, BBC a descoperit ca multe din gloantele ucigase au fost trase din zonele ocupate de protestatari.

Ramân la ceea ce am spus si anul trecut: Maidanul a fost sponsorizat de Occident pentru a rasturna regimul de la Kiev si a-l inlocui cu unul marioneta care sa poata fi manevrat de la Washington. Fara mortii provocati de impuscaturile misterioase, Maidanul ar fi sucombat; ca si in cazul României, in decembrie 1989, tirurile care au ucis manifestanti si politisti au determinat o schimbare a perceptiei publicului referitoare la eveniment si au determinat caderea regimului.

A urmat clasica demonizare a “dictatorului” fugit, expunerea bogatiilor acestuia si, evident, acapararea Puterii de catre liderii revoltei.

Spre deosebire de România, unde scânteia aprinsa la Târgu Mures in martie 1990 a fost stinsa relativ repede, in Ucraina provocarea unui conflict inter-etnic a reusit. Si nu doar rusii trebuie blamati pentru asta, ci si Kievul, care a facut tot ce i-a stat in putinta sa puna paie pe foc.

Sa ne amintim ca, dupa ce au preluat Puterea, liderii Maidanului au decretat, intre altele, si suspendarea dreptului de folosire a limbilor regionale. In Donetk, populatia a iesit in strada sa protesteze, numai ca Armata a tras in manifestanti ranind si ucigând zeci de persoane. Apoi, Armata s-a razboit cu politia, incercând sa o dezarmeze. A fost suficient pentru a incinge spiritele si sa inceapa confruntarile.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri