Cinci elevi din învatamântul gimnazial bacauan au fost premiati la etapa nationala a Olimpiadei Micilor Bancheri, care s-a finalizat joi, 30 aprilie, dupa-amiaza târziu, la sediul Bancii Nationale a României (BNR). „Elevii nostri – ne-a informat, imediat dupa festivitatea de premiere, Rodica Leonte, inspector pentru învatamântul primar la Inspectoratul scolar Judetean – au obtinut un premiu al doileam, un premiu special si trei pentru proiect.

Premiul al doilea a revenit elevului Razvan Tanasov, de la scoala „Al. I. Cuza” Bacau (învatatoare Monica Livia serban), un premiu special a fost acordat pentru echipajul de la scoala „Al. I. Cuza” (învatatoare Cornelia Istoc) si alt premiu special pentru elevul Andrei Carasel (învatatoare Simona Andrei), de la scoala „Emil Racovita”, din Onesti.”

La olimpiada au participat, din judetul Bacau, 12 elevi, din patru scoli gimnaziale: „Ghita Mocanu” (2 elevi – învatatoare Angelica Istrate) si „Emil Racovita” (3 elevi), ambele din Onesti, „Stefan cel Mare” Buhusi (un elev – învatatoare Cristina Frigura) si „Al. I. Cuza” Bacau (6 elevi).
Olimpiada Micilor Bancheri a avut loc, în acest an, pentru prima oara în judetul Bacau, pâna acum organizata numai în zece judete din toata tara si în Bucuresti. La etapa judeteana au participat 300 de elevi din cinci scoli gimnaziale, „Al. I. Cuza”, „Ghita Mocanu”, „Tristan Tzara”, din Moinesti, si scolile din Hemeius si Agas.

PUBLICITATE

Concursul de educatie financiara este organizat de Asociatia pentru Promovarea Performantei în Educatie, de Revista Cutezatorii si de Universitatea din Bucuresti, împreuna cu Banca Comerciala Româna, MasterCard si compania Dedeman, din Bacau. Initiativa vine ca urmare a implementarii, în anul scolar 2013 – 2014, de catre BNR, în colaborare cu Ministerul Educatiei, a proiectului de introducere la nivelul învatamântului primar a disciplinei optionale „Educatie financiara” si se adreseaza elevilor claselor a III-a si a IV-a.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ