Societatea Chimcomplex Borzesti a inregistrat, la finele primului semestru al anului, un profit net de aproape 12 milioane de lei, de trei ori mai mare fata de inceputul anului si de aproape 19 ori mai mare fata de aceeasi perioada de sase luni din 2014. Societatea a obtinut venituri totale de peste 112 milioane de lei, fata de numai 96 de milioane de lei in primul semestru al anului trecut.

In primele sase luni ale anului 2014, veniturile din vânzari de produse si prestari de servicii au fost de peste 92,5 milioane de lei, din care la export peste 59 de milioane de lei, in timp ce in primele sase luni din acest an veniturile din vânzari au fost de peste 109 milioane de lei, din care la export peste 65 de milioane de lei (60% din total).

Exportul mare, care reprezinta 60% din totalul vânzarilor combinatului chimic de la Borzesti, poate accentua anumiti factori de risc fata de lichiditatea societatii, precum evolutia preturilor pe piata externa si evolutia cursului de schimb valutar, daca leul se va intari in fata dolarului si a monedei euro. Chimcomplex si-a reorientat strategia vânzarilor pe piata regionala. Pe piata interna, clientii din industria energetica si metalurgica feroasa si-au redus semnificativ consumul de produse chimice. Pentru a compensa efectele negative ale acestei situatii, Chimcomplex si-a dezvoltat vânzarile pe alte nise de piata, respectiv pe cele din industria metalurgica neferoasa, tratarea apelor si industria alimentara.

Pentru acest an, societatea din Borzesti si-a propus o cifra de afaceri de 210 milioane de lei, productie marfa de 205 milioane de lei, un profit din exploatare de 22 de milioane de lei si un indicator EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization – câstigul inainte de dobânzi, rate, depreciere si amortizare, ca diferenta dintre venituri si cheltuieli) de 40 de milioane de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ