Stefan Vuza vrea Chimcomplex si Oltchim intr-o viitoare companie nationala de chimie (Foto: Petru Done)

Omul de afaceri Stefan Vuza, cel care controleaza societatea Chimcomplex Borzesti, isi pune din nou in practica intentia de a prelua activele combinatului chimic Oltchim, din Râmnicu Vâlcea. Astfel, presedintele Consiliului de Administratie al Chimcomplex, Virgiliu Bancila, a convocat deja Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor societatii, care va avea pe ordinea de zi aprobarea participarii societatii din Borzesti la achizitionarea activelor Oltchim sau a partilor sociale ale societatii Oltchim SPV (creata tocmai pentru vânzarea de active performante), la jumatatea lunii martie.

Proprietarii Chimcomplex au in vedere sa participe singuri la preluarea Oltchim sau in asociere cu potentiali investitori, „în masura în care Chimcomplex câstiga licitatia în acest sens, inclusiv în schimbul unui pret care depaseste 20% din totalul activelor imobilizate ale societatii, mai putin creantele”.

Pentru participarea la licitatie, combinatul din Borzesti trebuie sa apeleze la împrumuturi în valoare maxima de 95 de milioane de euro.

PUBLICITATE

Intentia de a prelua Oltchim a fost reafirmata in vara anului trecut chiar la sediul Chimcomplex, odata cu inaugurarea celui de al doilea grup de cogenerare de energie electrica si abur tehnologic, dupa ce in 2012 Stefan Vuza a oferit 18,8 milioane de lei pentru actiuni Oltchim si 202 milioane de lei pentru creanta Electrica, dar a pierdut licitatia, care a fost câstigata de Dan Diaconescu. Atunci, Oltchim a ramas nepreluata, pentru ca Diaconescu nu a venit cu banii pe care i-a promis.

Chimcomplex este principalul concurent pe plan intern al Oltchim, dar în ultimii ani afacerile Oltchim au scazut puternic, in timp ce vânzarile Chimcomplex au crescut si au ajuns, în 2014, la 187 de milioane de lei.

Stefan Vuza si-a facut, de asemenea, cunoscuta si intentia de a infiinta o companie nationala de chimie, dupa preluarea combinatului vâlcean, pentru a reda României macar o parte din gloria industriei de profil de altadata.
 

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ