La Oltchim, vânzarea de pachete de actiuni este considerata o competitie profitabila

Societatea Chimcomplex Borzesti este interesata in continuare de preluarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar are trei observatii asupra modului in care se intentioneaza vânzarea pe noua grupe de active ale acestuia catre unul sau mai multi investitori. Scrisorile de intentie ale investitorilor sunt asteptate pâna la 30 septembrie.

„Tranzactia – spune presedintele Consiliului de Administratie al societatii, Virgiliu Bancila – trebuie facuta si în interesul Oltchim, dar si al vânzatorului si al cumparatorului. Este bine ca se încearca vânzarea pe grupe de active, dar daca într-adevar se doreste ca aceasta sa fie un succes este necesar sa se rezolve de la început câteva probleme”.

Astfel, Chimcomplex propune ca gruparea activelor sa se faca pe principiul functionalitatii lor, iar grupele formate sa constituie entitati functionale tehnologic. In al doilea rând, vânzatorul trebuie sa ofere si solutii pentru ca problemele de mediu preluate de cumparator sa poata fi esalonate într-un timp rezonabil; altfel, activele nu pot fi valorificate si niciun cumparator nu le va prelua fara garantia valorificarii prin punerea lor în functiune.

PUBLICITATE

De asemenea, pretul de plecare al vânzarii/licitatiilor trebuie sa fie unul realist, sa tina cont de uzura fizica si morala a activelor; iar pentru a stabiliza, consolida si dezvolta societatea sunt necesare investitii imediate.

Chimcomplex are o experienta de peste 60 de ani în acelasi domeniu cu al Oltchim, a obtinut rezultate remarcabile, are toate atuurile pentru relansarea cu succes a combinatului vâlcean, are parteneri importanti, dar si finantarea necesara achizitiei activelor. În ultimii trei ani, societatea din Borzesti a depus trei oferte de cumparare a Oltchim, iar prin corespondenta cu autoritatile responsabile (administratori judiciari, creditori, minister) a aratat ca întârzierea procesului de vânzare este în detrimentul tuturor.

„Prin achizitia activelor de la Oltchim vrem sa constituim Compania Româna de Chimie pe nucleul format din Chimcomplex si Oltchim. Sinergia celor doua combinate si investitiile preconizate vor crea o corporatie puternica în România. Aceasta va valorifica superior resursele tarii: materii prime, personal instruit, piata si tehnologie.
Pe de alta parte, urmarim si evolutiile din industria chimica din tarile vecine; suntem interesati si am avut contacte cu autoritatile din Ucraina pentru a ne implica în programul de privatizare lansat în aceasta tara.”
Dr. ing. Virgiliu Bancila, presedintele CA al Chimcomplex


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ