Chimcomplex, cel mai mare producător local de produse chimice, achiziționează un pachet de 2.138 de acțiuni (94,4% din capitalul social) ale Sistemplast S.A. Râmnicu Vâlcea. Compania, localizată pe platforma Oltchim, este specializată în furnizarea de soluții integrate de mecanică, proiectare, construcție, verificare și monitorizare de lucrări industriale. Valoarea totală de achiziție este de aproape 15 milioane de lei.

Conform a anunțat încă din decembrie 2021 că intenționează aprofundarea și exploatarea tuturor sinergiilor, optimizărilor și integrărilor diviziilor la nivel de grup, sub umbrela CRC (Compania Română de Chimie).
Prin preluarea Sistemplast Chimcomplex continuă reintegrarea fabricilor de pe platforma Oltchim și extinde în mod semnificativ portofoliul său de servicii, care îi cresc prezența și în alte sectoare industriale.
Sistemplast a preluat, în anul 2013, activitățile de mentenanță ale Oltchim Râmnicu Vâlcea, acționarul său principal. La rândul său, Chimcomplex a preluat de la Oltchim, acum patru ani, principalele active ale combinatului vâlcean.Victor Avram, CEO al Chimcomplex: „Proiectele de investiții industriale, lucrările de mentenanță, modernizările tehnice și tehnologice sunt esențiale pentru evoluția performanței activelor și operațiunilor Chimcomplex și ale partenerilor săi. Acum ne vom baza pe experiența și expertiza Sistemplast de peste 20 de ani de a coordona și realiza proiecte industriale de anvergură. Vedem o oportunitate extraordinară de a continua să ne unim forțele și să dăm un semnal puternic industriei românești.”

 

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE