Chimcomplex Borzesti, companie controlata de omul de afaceri Stefan Vuza, a anuntat ca nu renunta la intentia de a face o oferta pentru preluarea combinatului Oltchim, chiar daca acolo Comisia Europeana a deschis o investigatie asupra anularii datoriilor catre statul român.

Chimcomplex vrea sa achizitioneze activele viabile apartinând combinatului din Râmnicu Vâlcea, grupate în societatea Oltchim SPV si tinte;te – cum am precizat si in alte articole din ziarul nostru – crearea Companiei Nationale de Chimie, pentru a repozitiona România pe harta industriei chimice din Europa, „prin forta comerciala pe care o vor avea împreuna cele doua combinate” – cum sustin oficialii societatii din Borzesti. Chimcomplex si Oltchim au, in majoritate, acelasi obiect de activitate – fabricarea produselor clorosodice.

Investigarea situatiei de la Oltchim ar putea intârzia cu un an preluarea combinatului, iar daca aceasta se va confirma, sumele in cauza ar trebui recuperate, ceea ce ar declansa procedura de intrare in faliment. Tocmai aceasta situatie ar impune si mai mult cautarea unui investitor care sa preia intreprinderea din Rânicu Vâlcea.

PUBLICITATE

Oltchim este una dintre cele mai mari societati petrochimice din România si din sud-estul Europei, dar de mai multi ani se afla in degringolada financiara, in timp ce la Chimcomplex, un combinat mai mic, lucrurile au fost tinute strict sub control. Acolo statul detine un pachet de control de 54,8%.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ