dupa lansarea ofertei pentru preluarea Oltchim, combinatul din Borzesti va efectua un audit si la fostul producator de cauciuc sintetic

Societatea Chimcomplex Borzesti, membra a Grupului SCR – Societatile Comerciale Române, va efectua saptamâna aceasta un audit al activulului Platforma CAROM Onesti, care apartine companiei Energy Bio Chemicals, societate aflata în faliment.

Auditul are loc în urma anuntului de vânzare a activelor fostului combinat Carom (teren, constructii, mijloace fixe, stocuri etc.) facut de lichidatorul judiciar ZRP Insolvency S.P.R.L.

PUBLICITATE

„Achizitia potentiala a spcietatii Carom – spune directorul general al Chimcomplex, Dumitru Coman – ar putea face parte dintr-un plan mai mare de revitalizare a industriei chimice românesti, prin constituirea Companiei Române de Chimie. Am integra în aceasta Companie partea functionala si de viitor din Carom, urmând ca primele masuri luate sa fie în domeniul investitiilor si crearii unui numar semnificativ de locuri de munca. În acest sens, un avantaj urias îl reprezinta calificarea fortei de munca”.

Omul de afaceri Stefan Vuza, care controleaza SCR, sustine din nou preluarea de catre Chimcomplex a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea si, pe aceasta baza, înfiintarea Comapniei Române de Chimie. Preluarea Carom este, însa, o noutate.

„Va reamintesc ce a declarat chiar presedintele Grupului SCR, domnul Stefan Vuza, anume ca România are 28 de licee de chimie, 14 facultati de chimie si 11 institute în domeniu. Referindu-ne strict la Onesti, vorbim de traditie si de profesionalismul oamenilor de aici, care întotdeauna s-a situat la cote foarte înalte.

De asemenea, avem semnale foarte clare din partea mediului universitar, care pledeaza pentru coagularea tuturor sinergiilor, astfel încât industria chimica din România sa se relanseze. Iar Compania Româna de Chimie poate fi integratorul acestei relansari” – a precizat Dumitru Coman.

Chimcomplex Borzesti este unul dintre cei mai importanti fabricanti de produse chimice din România si din Europa de Sud-Est, iar activitatea sa consta în fabricarea si comercializarea produselor clorosodice, a clorurilor anorganice, a alchilaminelor si a solventilor organici.

Carom Onesti, singura companie producatoare de cauciuc sintetic din România, a fost privatizata în iunie 2003, când AVAS a vandut pachetul majoritar de actiuni catre societatea Tender. Firma a intrat în faliment în noiembrie 2005, dupa ce Tribunalul Bacau a hotarât lichidarea judiciara. În 2011, compania austriaca Energy Bio Chemicals a preluat activele Carom, însa în 2013 societatea a intrat din nou în insolventa si ulterior, în faliment.

„Chimcomplex a achizitionat caietul de sarcini, iar în aceasta saptamâna echipa noastra de specialisti va efectua un audit tehnico-economic. În functie de rezultat, vom cauta solutii pentru a vedea ce afacere se poate dezvolta în continuare pe Platforma industriala si apoi vom stabili pasii de urmat”
Virgiliu Bancila, presedintele Consiliului de Administratie al Chimcomplex

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ