Oltchim este „fratele” mai mare al Chimcomplex in fabricarea de produse clorosodice

Societatea Chimcomplex Borzesti, una dintre cele mai importante in Grupul Societatile Comerciale Române care o patroneaza, ar putea avea deja doi concurenti in preluarea activelor scoase la vânzare de stat la Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Trei investitori sunt interesati sa achizitioneze cele noua pachete de active de la combinatul Oltchim scoase la vânzare – a declarat, recent, avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai companiei vâlcene.

„Nu putem dezvalui, la acest moment, care este numele acestor investitori. Le vom face publice la momentul potrivit. Eu sper ca pâna la sfârsitul anului sa avem contractele deja semnate”, declarat presei Gheorghe Piperea.

PUBLICITATE

Oltchim s-a aflat, insa, si in verificarea Comisiei Europene pentru stergerea unor datorii catre stat, iar ngocierile cu investitorii au fost suspendate. Verdictul de la Comisie era asteptat la sfârsitul lunii trecute, dar inca nu s-a facut public nimic in acest sens.

„Prin achizitia activelor de la Oltchim – declara, cu putin timp in urma, presedintele Consiliului de Administratie al Chimcomplex, Virgiliu Bancila – vrem sa constituim Compania Româna de Chimie pe nucleul format din Chimcomplex si Oltchim.

Sinergia celor doua combinate si investitiile preconizate vor crea o corporatie puternica în România. Aceasta va valorifica superior resursele tarii: materii prime, personal instruit, piata si tehnologie.”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Dar Divizia Petrochimica Bradu..ce au de gand cu ea??De la preluarea Arpechim-ului decatre Oltchim ,nu s-a facut altceva decat sa se gajeze o parte din instalatii,iar o parte au reconditionat-o la fier vechi.Nu vor decat acele 3-4 instalatii care produc momentan…in r

LĂSAȚI UN MESAJ