Societatea Chimcomplex Borzesti a acordat o bursa de 3.600 de lei celui mai bine clasat elev la Olimpiada Nationala de Chimie, editia a 50-a, care s-a incheiat joi, 21 aprilie, in Bacau. Câstigatoarea este Miruna Belciu, eleva in clasa a IX-a a Colegiului „Gheorghe Vranceanu”, din Bacau. Premii speciale au primit din partea societatii si ceilalti ocupanti ai locurilor I la olimpiada. Acestea au fost oferite olimpicilor de directorul general al combinatului, Dumitru Coman.

Chimcomplex a instituit, cu acest prilej, Bursa “Compania Nationala de Chimie” (CNC), numita dupa numele atribuit proiectului omonim care presupune preluarea soietatii Olchim Râmnicu Vâlcea si crearea unui pol industrial puternic în domeniul chimiei. Bursa CNC a fost acordata elevului cu cel mai mare punctaj din concurs pe baza recomandarii Comisiei Centrale a Olimpiadei Nationale de Chimie, dar toti olimpicii clasatI pe locul I la olimpiada, daca vor absolvi cu brio studiile în domeniu, vor avea posibilitatea de a urma o cariera în cadrul Chimcomplex.

De-a lungul timpului, Chimcomplex a sustinut formarea viitorilor specialisti in domeniu, oferind conditii de practica si organizând internship-uri pentru numerosi elevi de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, din Onesti, studenti de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi, din Iasi, precum si de la Universitatea Politehnica Bucuresti. De asemenea, compania asigura materiale didactice suplimentare fata de cele puse la dispozitie de Ministerul Educatiei pentru scolile în care se pregateste forta de munca pentru industria chimica din Romania.

PUBLICITATE

Perspectivele unei cariere în chimie vor creste în momentul în care Oltchim se va alatura Chimcomplex, înfiintând astfel Compania Nationala de Chimie. Societatea din Borzesti este membra a Grupului industrial SCR, cel mai puternic grup industrial cu capital autohton.

„Cred ca România merita sa aiba o companie puternica în Europa, macar în planul industriei chimice. Noi, românii, avem scoli de chimie, universitati de renume si cercetatori dedicati. Tara noastra are resurse minerale care, decât sa urmeze calea exportului, mai bine sa fie procesate prin chimizare în tara. Astfel, se asigura locuri de munca, taxe pentru stat si o perspectiva mai buna pentru întreaga economie a României.”

Virgiliu Bancila, presedintele executiv al Grupului SCR

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ