Societatea Chimcomplex Borzesti, controlata de omul de afaceri Stefan Vuza prin structura grupului Societatile Comerciale Române, si-a majorat cu 13% veniturile din vânzari în primul trimestru al anului 2015, pâna la aproape 51 de milioane de lei, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Numai din activitatea de export au fost obtinute aproape 28,5 milioane de lei, adica peste 56% din total, dar ponderea exportului in cifra de afaceri a fost mai mare in 2014, de 67%, cifra care arata ca vânzarile au crescut acum mai mult pe piata interna.

Astfel, profitul net al societatii in primele trei luni ale anului a fost de aproape 3,8 milioane de lei. Cheltuielile totale ale combinatului chimic au ajuns la peste 46 de milioane de lei, cele mai mari fiind cele cu materiile prime si materialele, de aproape 14,5 milioane de lei, mai mari cu aproape doua milioane de lei fata de primul trimestru al anului 2014, si cele cu energia si apa, de peste 12,6 milioane de lei. Cheltuielile cu personalul s-au apropiat de 6,5 milioane de lei.

PUBLICITATE

Administratorii societatii din Borzesti se tem, in continuare, de evolutia preturilor pe piata externa si de evolutia cursului de schimb valutar. Acestia sunt considerati factori de risc care ar putea afecta lichiditatea societatii in conditiile in care aceasta realizeaza 56% din cifra de afaceri numai din export.

Compania si-a bugetat, pentru 2015, o crestere de aproape 10% a cifrei de afaceri, catre 205 milioane de lei, în timp ce profitul net este previzionat la 4,9 milioane de lei, în crestere cu 23% fata de anul trecut.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ